Mi kell a nőnek?

Fürdőszoba a házi sziget
Legyen napellenzője még nagyobb biztonságban!
Bújtassuk textilbe!

Anyák, apák, munkatársak, férjek és feleségek vagyunk. Többszerepes életünket olyan eszközökkel tehetjük kényelmesebbé, amelyek több környezetben is helytállnak. Jó, ha van otthon egy táblagép, amelyen megkereshetjük a kedvenc receptünket, de ha leveleinket és dokumentumainkat is szerkeszteni szeretnénk, akkor billentyűzetre van szükségünk. Az Intel ezt szem előtt tartva alkotta meg a 2 az 1-ben készülékeket és a nagy teljesítményű ultrabookokat. És ez vajon mennyire nőknek való dolog? Nagyon is!

intel mikell 720

Lassan három éve annak, hogy az Intel megalkotta az Ultrabook fogalmát, amely könnyű, vékony, hosszú üzemidővel és kiváló minőségű képernyővel rendelkező hordozható számítógépeket jelent. Az Ultrabookok mellett nem sokkal később megjelentek a 2 az 1-ben készülékek is, amelyek minden szempontból megkönnyítik mindennapi életünket, hiszen kedvünk szerint akár táblagépek, akár notebookok lehetnek. Mennyivel egyszerűbb az élet úgy, hogy ha kell, pikk-pakk csatlakoztathatunk egy billentyűzetet a táblagépünkhöz, és teljes értékű számítógépet kapunk.

Vonzó az átalakulás
Az átalakíthatóság bizonyítottan is népszerű a nők körében: az Intel internetező hölgyek körében végzett felmérése szerint 80 százalék vásárolna átalakítható digitális eszközt, mi több, a nőknek a 2 az 1-ben készülékek nyolcszor vonzóbbak, mint a férfiaknak, akik szívesen választanának akár egy asztali számítógépet. Ők ugyanis előszeretettel ülnek le számítógépes játékaik elé egy-egy pályát teljesíteni, amelyhez kényelmesebb és praktikusabb egy asztali masina. Egy jól, többféle ételhelyzetben használható gépért még fizetni is hajlandók a hölgyek: 81 százalékuk akár 12 ezer forinttal többet is kifizetne egy átalakítható készülékért.

A teljesítményen a hangsúly
Meglepő, vagy sem, nem a szín és a dizájn, hanem a teljesítmény a döntő a hölgyeknél, amikor új laptopot vásárolnak – derült ki abból a reprezentatív kutatásból, amelyet a Bell Research készített az Intel megbízásából a 20-40 év közötti magyar internetezők körében. A legtöbben tehát arra kíváncsiak, hogy mire képes a gép: elég könnyű-e ahhoz, hogy bárhova cipelhető legyen a lakásban, vagy a munkahelytől az óvodáig, iskoláig, ugyanakkor elég takarékos-e ahhoz, hogy hosszú ideig kibírja töltő nélkül. Ha számszerűsíteni szeretnénk a fenti szempontokat, a teljesítmény a maximális 10-ből 9,2 pontot kapott, ezt követte a processzor 9 ponttal, majd pedig az ár 8,9-el. A további sorrend az üzemidő (8,3), a funkcionalitás (8), a dizájn (5,6), az érintésvezérlés (5,4) és a szín (4,8) voltak.

A szükséges plusz
A nők harmada szerint az is fontos, hogy a számítógép valamilyen módon tükrözze egyéniségét, gondoljunk csak a notebook kiegészítőkre: sokkal csinosabb, ha egy dizájnos, egyedi notebook táskát kap a digitális kedvenc. Az erősebbik nem feltételezése szerint a nők szín alapján választanak készüléket maguknak, ám a nők mindössze kis hányada dönt ez alapján, egyéniségüket sokkal inkább a tokokkal, kiegészítőkkel fejezik ki. Aki szín alapján választ, az igazán csajos rózsaszín, vagy fehér notebookot vásárol.

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop