Mágikus Marokkó

Kincsesláda gyereknapra!
A favágó élet bája
Terítéken az étkező

Aki járt már Marokkóban, az tudja, milyen szépségeket rejt a poros, mindig nyüzsgő óvárosi sikátorok labirintusa. A varázslat otthonunkban is megteremthető, ne féljünk a színek és minták energizáló kavalkádjától.

marokko 720

színes lámpások
Miért érdemes rakosgatni a szép formájú lekváros vagy befőttes üvegeket? Mert színes üvegfestékkel és arany kontúrozóval hangulatos mécseslámpásokká válhatnak, amelyek a riadok (belső kertes marokkói házak) esti, békés hangulatát idézik

a mentatea tradíciója
Akár berberekről, akár arabokról van szó, vendégszeretetük legendás, mindig számíthatunk tőlük egy pohárka frissítő forró italra. Öntsünk forró vizet egy nagy csokor mentalevélre, cukrozzuk bőségesen! Marrokkói lakberendezési boltban hozzájuthatunk a poharakhoz és a kannához, amelyet saját készítésű bojttal dobhatunk fel. Aki viszont Marokkóig menne érte, annak javasoljuk a bátor alkudozást, megéri!

meseszép minták
Marokkóban ahány ajtó, annyiféle csodálatos csempe rejtőzik mögötte. Nincs küszöb, az ajtó alól kikandiká- ló minták az utca díszei is. Itthon is divatos a cementlap, és most már beszerezhetünk a mintáira hajazó stencilt. Mi a Decor Labor gazdag díszítésű stenciljével dolgoztunk. A hátulját fújjuk be ragasztósprayvel, mielőtt a textilre helyezzük, így nem folyik alá a festék, majd szivacsecsettel mintázzunk. Száradás után sütőpapíron keresztül vasalóval fixáljuk a mintát. A tányéralátét és a bojtos párnahuzat csak kettő a kimeríthetetlen ötlettárból.

cikkcakk
Az Atlasz hegységben készülő berber kézi szőttesek egyik közkedvelt mintája a cikkcakk. A színes, tört vonalak egy asztal lapján is jól mutatnak. A precíz munkához először is szá- molnunk kell, majd miután ceruzával felrajzoltuk a mintát, jöhet a maszkolószalag, aztán szivacsecsettel az akrilfesték. Az asztal lábait rojtosra bevágott arany műbőrrel tehetjük díszesebbé. A különleges műbőrt a Rokastyle üzletében szereztük be.

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop