Innovációs díj a Construmán

Főépítészi-díj – 2013
Design hét után…
Megéri a pénzét

Construma Díjat nyert a Mapei innovációja, a nagyrészt újrahasznosított anyagok felhasználásával készülő Ultralite S2ragasztóhabarcs. Az innováció a környezettudatosság mellett extrém tulajdonságainak köszönheti az elismerést. A díjat Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője vette át Glattfelder Béla, gazdaságszabályozásért felelős államtitkártól és Ganczer Gábortól, a Hungexpo vezérigazgatójától. „Nagyon örülünk az elismerésnek, mert ebben a díjnyertes ragasztóhabarcsban a Mapei minden értéke benne van: rendkívül tartós és környezettudatos. Számunkra nagyon fontos, hogy a környezetet és egészséget védő építési megoldásokat nyújtsuk az építkezni vagy felújítani vágyók számára, és így sokkal jobban megőrizzük az épületben élők, valamint a szakemberek egészségét, akik nap mint nap dolgoznak a termékeinkkel.”– mondta Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

mapei 720

A díjnyertes termék műszaki jellemzői
Az Ultralite S2 ragasztóhabarcsot nagyrészt újrahasznosított alapanyagok felhasználásával fejlesztették ki 2013-ban. Egykomponensű, így bedolgozása során nem fordulhatnak elő azok a bekeverési hibák, amelyekkel a kétkomponensű anyagok előkészítése során gyakran találkozhatunk. Ugyanakkor a hagyományos kétkomponensű S2-es ragasztókhoz képest akár 80 százalékkal jobb kiadósságú, és mivel egy zsák 15 kg – szemben a hagyományos 25 kg-os zsák plusz 6-8 kg kanna kiszerelésekkel – így kisebb anyagmozgatási költséggel és fáradtsággal jár. Kezelhetősége kimagasló, bedolgozása egyszerű és biztonságos, fazékideje több mint 8 óra (23°C és 50% relatív páratartalom mellett), ami azt jelenti, hogy egy bekevert anyaggal tovább dolgozhatunk, több anyagot keverhetünk be egyszerre, kevesebb időt vesz el a munkából a ragasztóanyag bekeverése, ezáltal jobban szervezhető a munka.

Az Ultralite S2 ragasztóhabarcs szinte bármilyen hidegburkolási feladatra felhasználható, beleértve az alakváltozásnak, defomációnak erősen kitett aljzatokra kent vízszigetelésre, vagy egyéb problémás alapfelületre történő burkolást, és nagyon nagyméretű lapok fektetését is. Ezt a terméket alkalmazva, kevésbé terheljük a környezetet, és egy lépést teszünk a fenntartható világ felé.

Fülöp Zoltán
Mapei Kft.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop