Csillogással tűzdelt minimál

A nagyvonalú luxussal fűszerezett házban alapfeltétel volt az egyszerűség, amelyet a lakberendező csillogással és különleges felületekkel tűzdelt, hogy aztán megszülessen egy „négyláb barát” maximál minimál.

csillogassaltuzdeltminimal 720

Már a megvételkor tudta a házaspár, hogy az új építésű családi házat átalakítja egy hozzáértő kéz segítségével. A döntéshozó jogar a feleség kezében volt, természetesen helyet hagyva a férj kívánságainak is. Két fő kérést fogalmaztak meg, az egyik a nagy élettér egy szigetes konyhával, illetve, hogy a négylábú kedvenc is jól érezze magát. Az első célt a lakás eredeti beosztásából kiindulva könnyen meg tudták valósítani, a második kérést pedig a bútorok elhelyezésével és anyagválasztásával bravúrosan megoldotta a tervező. A konyha maradt az eredeti, ahogy átvették a házat, annyi csavarral, hogy a korábbi unalmas ajtókat, felsőszekrényeket és a pult felületét lecserélték, illetve bekerült a hőn áhított középső sziget is.

A nappali tér a tervezői kedvenc, érthető is, hiszen sok egyedi darab került ide. A kanapétól kezdve a nappali végében található konzolasztalig, a fölötte lévő tükörrel együtt egyedi darab. A lakók nagy pártolói a művészeteknek, több kiemelkedő műalkotás is megtalálható a lakás számos pontján, ezzel is otthonosabbá, stílusosabbá téve a teret. Több meghökkentő elem is helyet kapott a tágas nappali-étkező-konyha hármasban. Első látásra az ember azt hihetné, hogy a kandalló beton- vagy kő felületű, ugyanígy a mellette lévő függőleges blokkok, pedig valamennyi bútorasztalos munka, egyedi díszfestéssel. A kandalló oikos travertino, míg a blokkok, amelyek polcos tároló elemek, beton hatású díszfestést kaptak. Az alap bézs színárnyalatot jól ellensúlyozza a fehér és szürke felületek használata. A nappali tér csillogását egyértelműen az ide tervezett kristálycsillár és az egyedi üvegfrontos bézs konzol adja meg a szekcionált tükörrel. A lakás eredeti térszervezése nagyon szerencsés, hisz a közösségi terek egyértelműen leválaszthatók a háló funkcióktól. A hálószobákba egy apróra hasított márványból kirakott folyosón keresztül jutunk, megidézve kissé a szállodák hangulatát.

A kőtengert az ajtók fölötti sima festett felületek törik meg. A színek itt is visszafogottak, ezzel adva egységet. A háló az egyetlen tér, ahol hangsúlyosabb színekkel operált a tervező, többféle anyag és szín is megjelenik a térben. A fürdőszobában elváltak a megrendelői igények, a feleség szabadon álló kádat akart, amit a tervező egy hullámzó csempeburkolattal hangsúlyozott, és a férj is megkapta kényeztető zuhanykabinját.

  

Legyen szó loftról, neobarokk enteriőrről vagy olasz minimálról, minden stílusban szívesen tervezek. Hiszek abban, hogy a jól működő lakás kellő kreativitással és precizitással kisebb helyen is kialakítható.

csillogassaltuzdeltminimal portre

Tóth Angelika
lakberendező


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop