Páratlan páros Hajdú Péter

Hajdú Péter és Tornóczky Anita, a népszerű NÉVshowR című magazinműsor ötletgazdái otthonukban fogadtak bennünket. Lakásuk kifejezi eltérő egyéniségüket. Különböző színek, ízlések és stílusok. Ismeretségük a külkereskedelmi főiskolán kezdődött, s az őszinte barátságból egy közös cég született. A munka szeretete, az elért eredmények és a hasonló érdeklődési kör kovácsolta össze a kétszemélyes csapatot. Elsőként Hajdú Péter otthonát mutatjuk be.

 

 

Csodálatos kilátás nyílik az erkélyről napsütésben csillogó háztetőkre. A Citadella falai és a Gellért-hegy lankái alatt elterülő város zaj- és szmogmentesen kínálja eredeti szépségét. A Sas-hegy oldalában álló, négylakásos, nyolcvan négyzetméteres társasházi bérlakásban Hajdú Péter műsorvezető szívesen mesél életéről és munkájáról.

 

– Huszonegy éves koromig Gödöllőn éltem a szüleimmel, majd egy óbudai társasházi lakásba költöztünk. Édesanyám a mai napig is ott él, oda járok haza, ott várnak meleg étellel és sok szeretettel. A Külkereskedelmi Főiskola, majd a MÚOSZ újságíró-iskolája után Tornóczky Anita iskolatársammal produkciós céget alapítottunk, és tévés műsorok készítésébe fogtunk. Szükség volt hát egy irodára, egy fix helyre, ahol zavartalanul szervezkedhettünk, telefonálhattunk, tárgyalhattunk. Akkor béreltem ki ezt a kétszintes lakást, ami központi fekvésével és szép kilátásával rögtön megnyerte a tetszésemet. Igaz, nem túl nagy, de a mostani, munkával teli életstílusomnak tökéletesen megfelel. S hogy a ház mögötti hegyoldalt lehengerelve még egy tollaslabdapálya is kialakult, kiélhetjük a mozgás iránti igényünket.
A földszinten találjuk a balkonos, világos nappalit, nyitott amerikaikonyhával, szemben vele, a fal mellett az ágyként is használható ülőgarnitúrát, középső részéből pedig az emeletre induló csigalépcsőt.
– A bútorok többsége a bérbeadó tulajdona, nem láttam értelmét a nagyobb átalakításnak. Legjobban a két erkély és az arról nyíló gyönyörű kilátás fogott meg. Fent a szobákat irodának rendeztük be, ahol a stáb tagjai és jómagam tevékenykedem. A nyersfa irodabútorok, a kék rongyszőnyegek, a grafikák az én ízlésemet tükrözik. Modern bútorokkal, világos színekkel idéztem fel a tágas tér és levegősség érzetét, ami, dinamikus ember lévén, fontos szempont volt számomra. Szeretem, ha a bútorok és a tárgyak kiszolgálnak, míg a háttér nyugalmat és harmóniát áraszt. Soha nem tudnám elképzelni magam egy belvárosi, zajtól zsúfolt betontengerben, s ha módom lesz rá, első saját otthonomat is hasonló környezetben képzelem el. És hogy hogyan fogom berendezni – Napsütötte hatást nyújtó világos színekkel és modern bútorokkal. Csak két klasszikus stílust képviselő berendezési tárgyról nem mondok le: a bőr ülőgarnitúra és a kandalló régi álmom. Ez biztosítja majd a meghittséget és a romantikát a lakásomban. Szóval a habot a tortán.

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop