Páratlan páros Tornóczky Anita

Miközben Tornóczky Anita befelé invitál modern stílusú, merész megoldásokkal fűszerezett lakásába, két barátságos kutya is körbeudvarol. A kicsi véreb, igazi vadászkutya, a nagyobb német juhász, kiképezett őrző-védő. A lakás igazi csemegének tűnik: fiatalos, feltűnő, fantáziadús és barátságos.

 

 

– Amikor huszonegy éves lettem, határozott késztetést éreztem az otthonról való elköltözésre. A szüleim megértették és támogatták a szándékomat, és édesanyám nekikezdett a lakáskeresésnek. Több helyet is megnéztünk, mire ezt választottuk. Szempont volt, hogy gyerekkorom színhelyeihez, a szüleimhez és a barátaimhoz közel, szép kilátású, jó elosztású épületet találjunk. Bár a szobákat eléggé lelakták, azonnal megláttam a bennük rejlő lehetőséget, és kész elképzelésem volt az átalakításra, berendezésre.

 

A hatvan négyzetméteres, háromszobás, padlófűtéses, társasházi lakás fekvése tehát beindította a háziasszony fantáziáját. A konyhából a János-hegyi kilátóban, a nappali erkélyéről a Kissvábhegy lankáiban gyönyörködve álmodta meg otthonát.
– A mesterembereket alaposan megizzasztottam. Furcsállották a nappali narancssárga színválasztását, és nem kevés problémájuk adódott a gipszfalba illesztett üvegpolcokkal is. Amikor a parkettát a szoba közepén meghagyva körbevágattam, hogy az oldalsó részeket leköveztessem, nos, ez is nagyon elgondolkoztatta őket.
A fehér, beépített szekrénnyel szegélyezett előszobától jobbra, boltíves ajtón át jutni a nevezetes színű nappaliba, mely a legborongósabb időben is napsütötte hatást kelt. A könyvszekrény gipszből készült oldallapjai, a bárpult mészkő tartóoszlopai és a kissé kényes, fehér ülőgarnitúra szinte világítanak a narancssárga fal előtt. Az élénk színhatást fokozza az ablakokat díszítő zöld csíkos sötétítő, a kandalló párkányának és a bárpult tálalólapjának zöld márványburkolata. A szárazvirág-kompozíciók, a díszgyertyák, a kilincseken lógó plüssfigurák, a grafikák otthonossá és nőiessé teszik a környezetet. Érdekes ráadás a szoba kő-fa padlózatú kombinációja.
– A kandallóból kipattanó szikrák, a bárpultról lehulló morzsák és a vasszékek súlya adta az ötletet, hogy az ülőgarnitúra alatti rész kivételével az egészet leköveztessem. Így könnyebben tisztán tartható, kevésbé balesetveszélyes és időtállóbb is.
A nappaliból nyíló kisszoba narancssárga színével, bézs színű bútoraival és zöld függönyével hasonmása az előzőnek. A világos, könnyen áttekinthető, levegős helyiséget a könyvespolc és az íróasztal mellett Szász Endre gyönyörű festménye díszíti. Dolgozószobai jellegét az irodai műszaki berendezések igazolják.
– Sokat tartózkodom itt – mondja vendéglátónk. – Ez a tanuló-dolgozó szobám egyszersmind. A Külkereskedelmi Főiskola után politológia szakos hallgató vagyok, közben a tévében is dolgozom. A – NÉV-showR” mellett az – Autóbontó” című műsorban dolgozom, de örülök, ha olyan felkérést kapok, ahol az angol?francia nyelvtudásomat is használhatom. Szabadidőmben sportolok, és gyakran meghívom a barátaimat a kedvenc konyhámban készített finomságokra.
A méretre készített nyers színű, sötétkék ajtajú olasz konyhaszekrény sarokpultban végződik. A négy személy részére kialakított étkezőt kovácsoltvas székek keretezik.
A klasszikus stílusú fehér fürdőszobát sarokkáddal és modern szekrénykékkel rendezték be. A kék garnitúrával, kék fürdőlepedőkkel és kék díszüvegekkel dekorált helyiség hosszú, felső ablaka révén természetes fényhez jut. Az előszoba végéről nyíló, kék padlószőnyeggel borított hálószoba kékes-lilás csíkozású tapétájával maga a nyugalom szigete.
– Ha nagyon szigorú akarok magamhoz lenni, akkor is azt kell mondanom, hogy semmit sem csinálnék másként – mondja Anita. – A feltűnő színek, a gipszdíszítések, a kő és fa kombinációja mind-mind igazolta elképzeléseimet. Ha újra kezdeném, ugyanígy rendezném be a lakásomat.

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop