Ahol fekete halrajok cikáznak

zelinka ildikó kedves, mosolygós arca gyakran tűnik fel a képernyőn. Sporteseményeket közvetít, s közben szabadidejében a Budapest I. osztályú kosárlabdacsapat tagjaként kitűnő eredményekkel büszkélkedhet. Egy nagy utazótáskával a vállán érkezik, és boldogan mesél mozgalmas munkájáról.

 

 

A riporternő megszokott életritmusa: sportesemények, utazás, kosárlabdaedzés, futás, úszás, és új otthonának csinosítgatása. Az ötven négyzetméteres lakótelepi lakás Ildikó természetes anyagok iránti elkötelezettségét mutatja. A nappali sarkában kialakított beszélgetőkuckó, a minden igényt kielégítő gépekkel felszerelt dolgozósarok kényelmet és praktikumot sugároz.

 

– Az otthon egységes berendezésével kapcsolatban még keresem önmagam – vallja be Ildikó. – Szeretem a történeteket mesélő, régi bútorokat, de változékony időbeosztásomhoz jobban illik a könnyen tisztán tartható, zsúfoltságmentes lakás.
Már a beköltözéskor elsődleges szempont volt, hogy minél kevesebb átalakításra legyen szükség, és ez sikerült is. Az előző lakók igényessége és szépérzéke nyomán tiszta, egyéniségéhez illő helyiségeket kapott, s csak a sajátos jelleg kialakítása maradt rá: a zsúfolásig tömött könyvespolc, a sejtelmes fényt árasztó, hatalmas akvárium, ahol különleges növények és sziklák sűrűjében fekete halrajok cikáznak fátyolszerű uszályukkal büszkélkedő piros halak társaságában.
– A nővérem szobadísznek is beillő hatalmas akváriuma útban volt a kislánya születése után, így nekem adta.
Nekem, aki nem igazán értek a levegőfújó és víztisztító berendezésekhez és a díszhalak lelki világához. De azóta belejöttem, és az akvárium egyik legkedvesebb tárgyam, ahogy a nagyszülőktől örökölt antik kisszekrény is. Erről csak a felújítás során derült ki, hogy az elhasznált faburkolat gyönyörű márványlapot takar. Már csak néhány kép, párna és dísztárgy hiányzik. A színekkel, stílusokkal kapcsolatban gyakran kikérem a barátaim véleményét, de nem akarom túlzsúfolni a lakást, ezért kerültek a bútorok a fal mellé. Szeretem a növényeket, hiszen sződi lányként családi házban nőttem fel, s ezért gyakran hiányzik is a természet közelsége. Csak a – sütő-főző – háziasszonyszerep áll távol tőlem! Nem készítek többfogásos ebédeket, különleges édességeket, egyedi koktélokat, így a konyha csak a lakás mellékszereplője lett.
Annál hangulatosabb a kinyitható ovális asztallal, hullámvonalú tükörrel díszített étkező, ahol kellemes baráti beszélgetések folynak munkáról, magánéletről, sportról, például arról is, kinek hogyan indult a karrierje.
– Mint általában mindenkinél, nálam is a véletlenek játszottak szerepet. A Testnevelési Egyetemen testnevelő-tanári, úszás- és kosárlabdaedzői szakon végeztem, majd utána a tanítás mellett egy fitneszklubban dolgoztam. Ott egy barátom megjegyezte, hogy akár bemondó is lehetnék. Először a Rádió 11-ben, majd a Duna TV sportosztályán dolgoztam, s 1999 óta vagyok az MTV tagja. Persze szeretnék én is családot, egy megértő, szerető társat, és egyszer majd egy kertes házat, ahol a konyhának ablaka van, hogy nagyobb kedvvel töltsem ott az időt, és kilássak a színes virágok között játszó gyerekeimre. Ehhez persze még kell néhány év!

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop