Természetes padlóburkolatok

Emberemlékezet óta a természetes alapanyagok és legfőképpen a fa váltak az igazi nagybetűs otthon kellékeivé. Mivel az igazi fa nem tartozik éppenséggel a legolcsóbb burkolóanyagok közé, újonnan kevesen tudják bevállalni. Ha azonban régi lakás vásárlásakor megörököljük, mindenki igyekszik megmenteni, új életet lehelni bele, hiszen a fapadló és általában a természetes padlóburkolatok egészségesebbé és boldogabbá teszik mindennapjainkat.
termeszetespadloburkolatok 720

 

Átfestett padló
A fapadlók igazi szépségét maga a fa rajzolata adja, ám van az a helyzet, amikor nincs más megoldás: egyszerűbb a felületet lekenni, mint feléleszteni. Amennyiben így teszünk, és természetes alapú festéket használunk, a fa szépsége továbbra is „átsugárzik” a fedőfestéken, s ami a legizgalmasabb, a padló tökéletes összhangba hozható a helyiség többi felületével, elemével.

termeszetespadloburkolatok 3
IKEA

termeszetespadloburkolatok 1
FARROW&BALL

Halszálka minta
A halszálka vagy chevron minta már évek óta dívik a trendekben, eddig főleg a falakon, mostanra azonban már átterjedt a padlóburkolatokra is, legyen az akár hideg-, akár melegburkolat. Mi magyarok évtizedeket éltünk sárgára lakkozott, halszálkában rakott kisméretű parkettán, emiatt nálunk kevésbé népszerű manapság ez a rakási mód, pedig egy ügyes mesterember csiszolással és új színnel teljesen újjávarázsolja a felületeket. Nagyobb léptékű elemekből modernebb hatást kapunk e hagyományos parkettából is, aki pedig még ennél is modernebb összhatásra vágyik, az nem futtatja egymásba, hanem egyenes vonalak mentén ütközteti az elemeket.

termeszetespadloburkolatok 5
FATIK PARKETTA

Hagyományos formavilág
Természetesen a szalagparketta vagy a svédpadló is ugyanúgy divatos, mint eddig, vagyis leginkább azt mondhatjuk, hogy örök divat mindkettő. A kérdés már csak az, hogy milyen széles, milyen hosszú és milyen színű elemeket válasszunk, illetve, hogy a tömörfa vagy a furnérozott verziót használjuk-e.

termeszetespadloburkolatok 7
EDELHOLZ

termeszetespadloburkolatok 9
EGGER
 

Természetes anyagok
A melegburkolatok kategóriáját persze nem csak a faburkolatok alkothatják. Mind nagyobb a kínálat a természetes anyagból készült padlóburkolatokból, a darab- és négyzetméterben kapható szőnyegekből is, mint bőrbevonatú padlóburkolat, parafaburkolat, illetve növényirost szőnyegek.

SZŐNYEGEK
A nem műszálból készült szőnyegeknek az alapanyaga lehet a már jól ismert selyem, pamut és gyapjú, emellett a tengerifű, a sizál, a kókuszrost és a kákagyékény.

termeszetespadloburkolatok 10
NATURFLOR

TOP 5 TREND

termeszetespadloburkolatok 4

  • NEM KELL MEGIJEDNI A TÖMÖRFA PADLÓKTÓL, illetve azok sérülékenységétől, hiszen a fapadlók igazi szépsége és „menősége” a felület sérüléseiben, történetében, múltjában rejlik, azoktól lesz igazán otthonos.
  • A KEFÉLT FELÜLETŰ PARKETTÁK remekül mutatnak minden stílusú otthonban. Sokszor manufakturális körülmények között, kézzel készülnek, ezért igényelhető egyedi felülettel, színben és méretben is.
  • A VALÓDI FAPADLÓK lefestéséhez egyre több cég fejleszt ki olyan festéket, amellyel akár mi magunk is boldogulunk egy felújítás során, szakemberek bevonása nélkül.
  • A TERMÉSZETES ALAPANYAGOKBÓL készült szőnyegek antiallergének, kissé durvák ugyan, de cserébe ellenállóak és nagyon könnyen tisztíthatók.
  • A KÓKUSZROST SZŐNYEGEK nagy előnye, hogy jól tűrik a nedvességet, így akár külső térben is alkalmazhatók.

 

 

 
 
 
 
 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop