Varázslatos falak

Életünk jelentős részét lakásunk falai között töltjük, így nagyon fontos, hogy az otthonunkat alkotó legnagyobb felületek milyen színűek, milyen a textúrájuk, és ezáltal hogyan hatnak ránk. Van, aki egy-egy színnel, mintával kimondottan megnyugtató hatást szeretne elérni, van, aki inspirálót, de olyan is akad, aki helyiségenként más-más hangulatot tart kívánatosnak. Akárhogy is teszünk, vitathatatlan, hogy a színek pszichológiája létező jelenség, s mi úgy éljünk ezzel a lehetőséggel, hogy az szebbé és jobbá tegye mindennapjainkat!
varazslatosfalak 720

 

Játékos felületek
Néha elég néhány üde színfolt egy-egy kisebb falszakaszra (és bútorra), hogy otthonunk játékos és meghitt legyen. Nem érdemes azon görcsölni, hogy hogyan is készítsük elő a felületet, mitől lesz tükörsima, vagy hogyan kerüljön mérnöki pontossággal a helyére a szabályos minta. Jó érzékkel készítve bármilyen minta és textúra – ami bennünket fejez ki – tökéletesen betölti rendeltetését.

varazslatosfalak 1
DESIGNERS GUILD

varazslatosfalak 2
DULUX

Zöld falak
Mindannyian tisztában vagyunk a zöld szín nyugtató hatásával. Ez a természetből jól ismert szín távol tartja tőlünk a feszültséget, a stresszt, a depressziót, így amennyiben nem tudunk elegendő időt tölteni a természet lágy ölén, vagy ha túl hosszúnak találjuk az őszi-téli időszakot, vigyük be a zöldet otthonunkba! De ne csak növényekkel, zöldfalakkal, hanem operáljunk zöldre festett falakkal is az egészséges, harmonikus és békés otthon kedvéért.

varazslatosfalak 3
FARROW&BALL

Falszínű mennyezetek
Mindegy, hogy sötét vagy világos árnyalatot választunk aktuális kedvenc színnek, mert ha igazán szeretjük és boldoggá is tesz bennünket, a falon kívül a plafonra is nyugodtan kenhetjük. Nagy belmagasságokra szintén igaz, hogy felvihetjük a plafonig és még azon is túl!, ha számunkra megnyugtató a színe.

varazslatosfalak 4
BOCONCEPT

varazslatosfalak 5
BOCONCEPT
 

Semleges színek
A sok színes kép láttán joggal merül fel a kérdés, hogy hol marad a régi, jól bevált fehér fal vagy éppen az „új fehér”, azaz a szürke szín? Mert az emberek többsége továbbra is e színek mellé teszi le voksát, és otthonukat fehérre vagy szürke árnyalatokra festik. Sőt! Nem is mindig festik, számos esetben a fa vagy éppenséggel a beton látványa nyugtatja meg őket, legyen az akár a falonon, padlón vagy mennyezeten.

Kortárs anyagok
A természetből vett anyagokat is gyakran átszínezzük, átalakítjuk, modernizáljuk, vagy mesterséges anyagokból reprodukáljuk, de az igazi meleg otthon érzést mindezek ellenére is meghozza nekünk az általunk megálmodott falfelület, ha éppen a letisztult trendeket követő korszakunkat éljük.

varazslatosfalak 6
DESIGNERS GUILD

TOP 5 TREND

varazslatosfalak 7

  • AZ ÉVEK ÓTA TOMBOLÓ semleges, színtelen trendek után újra hódítanak a színek a falakon is.
  • PANTONE SZÍNVÁLLALAT VÁLASZTÁSA idén az Ultra Violet 18-3838-ra esett, mint az Év színére, amely egy telt, izgalmas, misztikus árnyalat.
  • A DULUX 2018-AS ÉV SZÍNE pedig a Meghitt Fészek, azaz egy barnás-pink árnyalat, amely viszont nyugodt, semleges hangulat keltésére alkalmas, tökéletes alapot biztosítva a bennünket körülvevő tárgyaknak.
  • A JELENLEGI TRENDEK szerint nem feltétlenül a padlón kell lennie a legsötétebb színnek, a plafonon pedig a legvilágosabbnak, lehetséges ennek éppen a fordítottja is, természetesen, ha a körülmények megengedik.
  • AZ IPARI „OSZLÓ” HANGULATÚ FAL, a látszó téglafal, a lambéria és minden más burkolattal ellátott fal is divatos, ha megfelelő festékkel új életre keltjük.

 

 

 
 
 
 
 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop