Ha jön az ősz…

A part vonzásában
Szabályoktól mentes farmház
Boldogoknak tervezve

Az egész a kanapéval kezdődött. Amikor a kétgyermekes család megvásárolta a kockás kanapét, hívták a tervezőt. Vidéki stílusú, de klasszikus elemeket is megcsillantó otthon kialakítására kérték Jill Goldberg belsőépítészt, aki magabiztos gesztusokkal nagyívű és elegáns, ugyanakkor élhető, kedves tereket álmodott meg a családnak.

hajon 720

Vendéglátóink éppen két éve, tavaly ősszel vásárolták megMassachusett mellet fekvő birtokukat. Egy kora ősziestén ismerték meg egymást, mindkét gyermekük őszszel született szeptember volt akkor is, amikor eldöntöttk, hogy feladják nagyvárosi életüket, és vidékre költöznek… Azt kérték Jill Goldbergtől, hogy a country és a klasszikus stílus visszafogot ötlettrából merítsen. „A legegyszerűbb bútorból is ki lehet hozni valami mást, újat. A lényeg az atmoszféra, amiben elhelyezzük” – vallja Jill, aki már az első megbeszélés alkalmával két nagyon határozot tervet készített A hatszobás ház eredeti térfelosztása nem változott a régi ablakoktól azonban megváltak, a padlóra pedig hajópadlót fektettk, ami szinte kötelező eleme a vidéki stílusnak. Most már jöhetet a kanapé! A jellegzetesen „vidéki” darab sok fejtörést okozot Jillnek, hogyan helyezze el ügyesen, úgy, hogy más bútor is érvényesülhessen mellett. Kecses dohányzóasztalkát választot hozzá, és kezdődhetet a lakberendezés. A háziak kíváncsian nézték a különböző stílusú asztalok érkezését, de amikor Jill felállított a társalgószoba kanapéjával szemben a csavart lábú asztalt, s felhelyezte a modern képeket a falra, megnyugodtak. Rájöttk, hogy pici csalásnak estek áldozatul, mert több az eklektikus elem a házban, mint azt először gondolták, a vidéki hangulaton mégsem eset csorba. A színeknek is nagyon örültek: a lágy barna tónusok, a narancs, a citromsárga, a kék, az arany egy köntösbe bújtatt a modern, a vidéki és a klasszikus bútorokat, textíliákat.

Az étkező is a szépen kidolgozot részletekről szól. A klasszikus tömörfa asztal a magasítot háttmlájú gyönyörű székekkel átadja a főszerepet a rézcsillárnak és a napmotívumú, ugyancsak réz tükörnek. Az emeleti szobákba vezető elegáns lépcső- sor éppen annyira hangsúlyos, amennyire a tér azt megkívánja. A felső szinten a kis hálószobák mellet egy szép vendégszobát is berendeztek, mert aki vendégségbe érkezik, rendszerint nem siet el, élvezi a vidék minden nyugodt percét. A boldog tulajdonosok cseppet sem bánják, hogy engedtek Jill víziójának, aki különleges érzékkel hozta egy fedél alá a country és a klasszikus stílust. 

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop