Gyógyiszap + Cellulóz = Az Ökologikus építőlap!

Az EMOCELL egy az Európai Unió által támogatott ECO INNOVATION díjat nyert innovatív ökoprojekt! Az EMOCELL, egy tiszta agyagból (gyógyiszap) és papírból készült építőlap. A renomés Holzforschung Austria Institut tudományos vizsgálatai által, igazoltan képes a lakóterekben lévő károsanyagok és illékony szerves vegyületek (VOC-k) megkötésére és semlegesítésére. Emelett a teljes rendszer, beleértve a hézagoló anyagot és a végső felületképzést jelentő agyag nemesvakolatot 100% újrahasznosítható, vagy akár 100%-ban komposztálható. 1000m2 építőlap kb.10 tonna CO2, egy gyártósor éves kapacitása során pedig 2800 tonna CO2 megtakarítást eredményez, ez és a megújuló energiákat (napenergia, biogáz) hasznosító gyártás következményében a projekt ökológiai lábnyoma rendkívül pozitív!

 

emocel

 

Első osztályú tűzvédelem, és 30%-kal magasabb hanggátlás. Mivel a tiszta agyag köztudottan nem éghető, hanem a hevítés során kerámia keletkezik belőle, így mindenféle tűzgátló szer nélkül kapta meg az

EMOCELL az A2-es besorolást. A hagyományos gipszkartonnál 3x magasabb a hőtároló tömege, és a hanggátlása is 30%-kal jobb, mint a hagyományos gipszkartoné a gyártó adatai szerint.

Gazdasági koncepció

A gazdasági központ és a kutatás a jövőben is Ausztriában fog maradni, melyek a regionális igényeket elékítik ki. Sajnos még mindig előfordul, hogy a gyártók akár félig teli kamionokkal Európa szerte utaztatják az építőanyagaikat. E helyett a modell helyett regionális gyártóüzemeket szeretne megvalósítani a gyártó, melyek az adott ország igényeit elégítik ki. Ehhez bőven akad potenciális helyszín, hiszen Európában jelenleg 485 papírgyár üzemel és a jó minőségű agyagért sem kell messzire menni.

emoton.hu

 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop