Egy igazi “Mindenttudó”

Amikor a WEDI építőlemez a piacra került, a piac újradefiniálta a csempehordozó anyagokat. 30 év folyamatos fejlesztés eredményeképpen még mindig egy külön kategóriát jelent és a klasszikus, hagyományos felhasználások, mint a fal és aljzat mellett ma már a Fürdő és wellness építés szerves részét képezi. Ha WEDI építőlemezről beszélünk, akkor ezalatt egy stabil, könnyű és vízálló szerkezeti elemet értünk, amelyet felületképzési / burkolási munkák esetén az aljzatok előkészítésére használunk.

 

lambda

 

A tökéletes tömítőrendszer

Az extrém strapabíró, vízálló építőanyag a WEDI építőlemez a száraz-nedves és vizes helységekben történő alkalmazása minden más lemezzel szemben jelentős előnyökkel bír. Még ha a lemez az építkezésen a munkák során meg is sérülne, ez a vízállóságra nincs hatással, a WEDI tábla így is 100% vízálló marad. Ez a tulajdonság a zártcellás polistirol keményhab magnak köszönhető. A fektetés után a fugákat WEDI 610 -es ragasztó-, és tömítőanyaggal tömítjük. Tömítőszalag használata nem szükséges. Egyéb például felületi vízzárásra (fólia, kenhető szig., stb.) a WEDI építőlemez alkalmazása esetén sincs szükség! A WEDI építőlemez ezen egyedi tulajdonságát megfelelő tanúsítvány igazolja, amely az anyagot a legmagasabb „A” osztályba sorolja.

A WEDI építőlemez tulajdonságait, jellemzőit a következőképpen lehet összefoglalni:

– víz- és párazáró, alaktartó, ill. tulajdonságait maradandóan megtartja
– könnyű, az egyéb alkalmazott lemezek közül a legkönnyebb
– anyagjellemzőinél fogva alakítható, szinte bármely elképzelt formára képezhető
– a legtöbb aljzat esetén alkalmazható, úgy régi csempére, mint a legkülönfélébb beton ill. téglafalakra, aljzatokra

Különösen gyors lerakás

A burkolómesterek tudják: a WEDI építőlemezt csak a csatlakozásoknál/fugáknál kell tömíteni! Ez a tudáselőny jelentősen lerövidíti a munka időtartamát, ha más burkolóelemek, lemezek alkalmazásával összehasonlítjuk, ahol a tömítést min. 2x el kell végezni. (közte min. 12 óra várakozással) Mindent összeszámolva gyorsan kitűnik, hogy a WEDI építőlemez nemcsak egy közkedvelt építőanyag, hanem egyesíti számtalan más lemez jó tulajdonságait és a szakember kezében egy különleges formagazdagságot biztosító anyag.

wedi logo

 

 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop