Klasszikus megjelenés modern előnyökkel – újra divatban a faredőny

A modern és a klasszikus élettérnek is esztétikus kiegészítői a természetes anyagok, úgy mint a bőr és a fa. Élőbbé és melegebbé teszik a tereket az ilyen tárgyak és berendezések, ezért egyszerűen jó érzés rájuk nézni. Továbbá a környezetbarát lakberendezés és háztartás szemléletének népszerűsödése miatt is egyre többen választanak természetes anyagokat a műanyagokkal szemben.

 

 

A redőny-piacon is számtalan különböző típusú anyagból készült szerkezet található, így például a faredőny is, mely a viszonylag nagy súly ellenére is kedvező választás, mert igényes, esztétikus és praktikus. Persze nem a régi idők beragadó, nehézkes szerkezeteire kell gondolni, hanem hangulatos, szellősen árnyékoló berendezésekre. Az ilyen redőnyök már a 19. század óta díszítik mind a kisméretű, mind a legnagyobb és legjelentősebb városi épületeket. Nem véletlen. Bizonyított tény, hogy a redőnyök segítségével nagy mennyiségű fűtő energia megtakarítható egyszerűen azáltal, hogy  leengedve plusz szigetelőrétegként nem engedik elszökni a hőt.

A modern kor elvárásaihoz illeszkedve minden esztétikai előny ellenére is elképzelhetetlen lenne ugyanakkor egy nem funkcionális vagy idejétmúlt berendezés beépítése. Ezért a faredőny is már könnyen működtethető, nem rozsdásodó, a redőnnyel harmonizáló redőnytok és szekrény tartozik. A nehéz pántok és hevederek rángatása is a múlté, mert a faredőnyök éppen úgy motorizálhatóak és vezérelhetőek gombnyomásra, mint a műanyag változatok. A Somfy motoros redőnyökkel nyugodtan élheti életét, hiszen az életstílusának, a külső hőmérsékletnek és fényviszonyoknak megfelelően programozhatja be a redőnyök mozgását. Motorizált redőnyökkel pedig nem csak energiát, de időt is lehet spórolni. Az épület különböző árnyékolói ugyanis akár egyszerre is mozgathatóak.

Az io-homecontrol rádiós technológiának köszönhetően a központi egységről nemcsak a redőnyök vezérelhetőek, hanem a tetőtéri ablakok, az árnyékolók, a bejárati ajtó, a kapuk, a világítás és a fűtés is. Egyszerűen és kényelmesen működtetheti otthonát távvezérléssel! Bővebb információt talál a horvathredony.hu weboldalon.

A már beépített, eredetileg nem motorizált vagy távvezérléssel nem ellátott berendezések is motorizálhatóak utólag akár vezetékezés nélkül is. Megtudhat erről többet a Somfy weboldalán vagy partnerhálózatában.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop