Varázslatos garázsfödém

Szerencsések azok a családiház-tulajdonosok, akiknél a földszinti lakószint alatt pince, műhely vagy mélygarázs célra is jól kihasználható, méretes helyiségek találhatók. Ezek azonban többnyire fűtetlenek vagy szobahőmérséklet alatt temperáltak, és a levegő páratartalom-ingadozása is sokkal nagyobb, mint egy állandóan fűtött térben. Emiatt aztán az épület lakószinti födémszerkezetének megfelelő és hidrofobizált hőszigetelése elkerülhetetlenné válik…

varazslatosgarazsfodem 720

A szigorú szabályozásoknak köszönhetően napjainkban az alap felhasználói elvárások már a lakók számára előnyös, magas hőtechnikai igényekkel is kötelezően kiegészülnek. Ráadásul, ha jó hangelnyelő képességgel is rendelkező szálas szigetelést építünk be a földszint alatti födémbe, az képes lesz az adott tér használati zajszintjét csökkenteni. Boldogan tapasztaljuk majd, hogy közvetetten a teljes födémszerkezet hanggátlása is növekszik, így amikor a ház ura lent kalapál vagy flexel, nem zeng tőle az egész földszint.

varazslatosgarazsfodem 1

 Az URSA BiOnic márkanevű, üvegfátyol kasírozással ellátott táblás ásványgyapottermékek közül több olyan gyártmány is létezik, amely minden fenti igényt tökéletesen kielégít. A mechanikailag, azaz fém dübelekkel a födém alsó síkjára rögzíthető 120×120 cm nagytáblás hő- és hangszigetelő URSA termékek egyik oldalán törtfehér laminált réteg található, amely borítás adja majd a mennyezeten a végső felületképzést. Az optimális hatás érdekében a hőszigetelő táblákat egymáshoz szoros illesztésben kell csatlakoztatni, a sorokat egymás mellett eltolva, kötésben kialakítani, ezután dübelezni. Van azonban ennél egy most tavasszal debütáló, sokkal izgalmasabb „csináld magad” megoldás is: a kiváló 0,032 W/mK hővezetési tényezőjű URSA TERRA BiOnic 62 Ph/Vv Vk ásványgyapot. A neve bonyolult, de alkalmazása pofonegyszerű: mert ezt ragasztani is elég!

A normál 60×120 cm táblaméret nagyon könnyűvé teszi a kezelhetőséget. A táblák mindkét oldalon különleges laminálással készülnek: látszó felületükön törtfehér üvegfátyol-kasír található, a teljes felületű ragasztás fogadására szolgálón pedig egy ritkább szövésű, sárgás színű üvegfátyol. Ezt a terméket dübelezni sem kell, csak cementbázisú ragasztóval ragasztani, miután a táblát a födém alsó síkjára helyezve a födémhez nyomtuk. Kész! Kiváló hő- és hangszigetelők. Hidrofobizáltak. Páraáteresztők. Nem éghetők. A speciális kasírozásnak köszönhetően elsődleges választás mindegyik alulról hűlő födém maradéktalan teljesítményt nyújtó és hosszú távú hő- és akusztikai szigetelésére.

varazslatosgarazsfodem 2

www.ursa.hu
ursa logo

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop