Bárány gombócok indiai paradicsomos mártásban, lágy tojással

baranygombocok 720 Hozzávalók 4 személy részére:
– 500 g darált bárányhús
– 3 kaliforniai paprika, lehetőleg különböző színűek
– 300 g koktélparadicsom
– 1 paradicsomkonzerv (kockázott)
– 1 chili paprika
– 2 teáskanál garam masala fűszerkeverék
– 4 tojás
– só, bors
– friss újhagyma
– borsó, rukkola vagy más saláta

A húst egy-két teáskanál sóval elkeverjük, gombócokat formálunk belőlük, amelyeket egy serpenyőben kevés olajon megpirítunk. Hozzáadjuk a kicsumázott, felszeletelt paprikát, a koktélparadicsomokat és 5 percig fedő alatt pároljuk. Ekkor felöntjük a paradicsomkonzervvel és 1 dl vízzel. Belekeverjük a fűszerkeveréket, beletesszük a chilit, és fedő alatt 30 percig főzzük, majd fedő nélkül további 10 percig. Ekkor beleütjük a tojásokat, és fedő alatt további 5-8 percig főzzük. Figyelni kell, hogy a tojás lágy maradjon, de a fehérje megszilárduljon. Kettévágott újhagymával, főtt borsóval, frissen őrölt borssal tálaljuk, köretnek pedig friss kenyér illik hozzá.


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop