Környezetbarát elektromos energia?

A modern életvitel környezetszennyezéssel jár, de szerencsére sok, életünkhöz fűződő szennyező tevékenységnek van tiszta, vagy kevésbé szennyező alternatívája. Városban autó helyett választhatjuk a kerékpárt, a gyaloglást vagy a közösségi közlekedést. Az irodai munkában kis odafigyeléssel és szokásaink megváltoztatásával nagymértékben csökkenthető a felhasznált papír mennyisége. Otthon a mosáskor, mosogatáskor apróbb praktikákat bevetve csökkenthető a keletkező szennyvíz mennyisége, és már olyan mosó- és mosogatószereket is vásárolhatunk, amelyek kevésbé szennyezik élővizeinket.

 

 

Az elektromos áram használatakor azonban eddig majdnem biztosak lehettünk abban, hogy sajnálatos módon mi is hozzájárulunk a légkör szennyezéséhez, vagy a nukleáris hulladék mennyiségének növekedéséhez, amikor elektromos berendezéseinket üzemeltetjük. Minél több energiát használunk, annál inkább növeljük az életvitelünkből adódó környezeti terhelést, más szóval ökológiai lábnyomunkat.
De mostantól az ELMŰ-ÉMÁSZ Zöld Tarifáját választva áramhasználatunkat is zéró-emisszió kibocsátásúvá tehetjük.

TISZTA ÁRAM MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOKBÓL

A Zöld Tarifával kínált energiát megújuló energiaforrásból termelik meg: ehhez a Hernád folyó természetes, hazai energiáját használják fel. A Hernádon működő vízerőmű a hazai viszonyokhoz képest is kisméretű, így építésekor a természeti környezetet csak minimális mértékben kellett megbolygatni. A vízerőmű működése során nem bocsát ki káros szennyezőanyagot, gyakorlatilag nincs káros hatással a környezetre, ellentétben a hagyományos hőerőművekkel, amelyek működésük során égéstermékeket bocsátanak ki a légkörbe.
Az ELMŰ-ÉMÁSZ szakemberei szerint a Hernád folyó megújuló energiájának használata a tiszta energia megtermeléséhez csak a kezdet: a jövőben, ahogy nő a Zöld Tarifát választó, tiszta áramot használó fogyasztók száma, újabb és újabb megújuló energián alapuló erőműveket vonnak majd be a növekvő igények kielégítésére. Ez azt is jelenti, hogy a jövőben nem csak a víz, de a szél és a nap energiájára is számíthatnak a Zöld Tarifát választók.
A Zöld Tarifára váltás nem jár áramszünettel, az átállás alatt az áramszolgáltatás folyamatos. Bevezetésekor sincs szükség elektromos hálózattal kapcsolatos munkára: a tiszta áram ugyanazon a hálózaton érkezik meg a Zöld Tarifát választó háztartásokba, amelyen korábban is érkezett a villamos energia. A különbség az a megnyugtató érzés, hogy ha Zöld Tarifát használunk, akkor lámpáink, háztartási gépeink, elektromos berendezéseink használatával mi már nem szennyezzük a környezetet, és ezzel is teszünk valamit otthonunkért és a Földért.

BŐVEBB INFORMÁCIÓK ÉS VÁLTÁS ZÖLD TARIFÁRA: www.aram.hu/zoldtarifa


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop