Újított a Husqvarna

Innovatív biztonsági megoldás láncfűrészekreJelentős biztonságtechnikai újítással köszönti az őszi szezont a láncfűrészek piacán vezető márkának számító Husqvarna.Meghatározó biztonságtechnikai újítással köszönti az őszi szezont a Husqvarna. A TrioBrake radikálisan csökkenti az egyensúlyvesztésből és a fűrész visszacsapódásából eredő balesetek esélyét, miközben az ezzel ellátott modellek nem kerülnek többe, mint kevésbé biztonságos társaik. A Husqvarna TrioBrake védelmi rendszer, egyelőre a 346XP és az „E” sorozat 240, 440 és 445-ös modelljeinél elérhető.

 

 

Lényege, hogy segítségével a láncfék három különböző módon léphet működésbe. Az első fékkar a szokásos mód, az elől lévő kéz ütközésekor kiváltott fékezésen kívül a visszacsapódásból (kickback) bekövetkező baleseteket egy másik módszerrel is meggátolja. Az első fékkar ugyanis érzékeny felfüggesztéssel kapcsolódik a gépházhoz, ezért a hírtelen felcsapódás esetén a gravitáció a fékkart lefelé húzza a készülékhez képest, amely elmozdulás bekapcsolja a láncfékrendszert. A harmadik módszer, hogy egy új, a hátsó fogantyúnál levő fékkarral is működésbe hozható a láncfék. Ennek szerepe pótolhatatlan egy esetleges elbotlás, elesés esetén bekövetkező balesetek elkerülésében.
A megoldás további előnye, hogy elősegíti a helyes, ergonomikus munkavégzést. Ha a hátsó kéz csuklója túlságosan meredek szögben áll, tehát helytelen a testtartás, akkor a fűrész „beszél” a felhasználóval, bekapcsolja a láncféket. A biztonságon túl a TrioBrake a munkát is megkönnyíti, hiszen például gallyazásnál nem kell átnyúlni vagy felemelni a fűrészt,
Természetesen az új eszközök is rendelkeznek azokkal a funkciókkal, melyek a cég gépeit népszerűvé teszik: munkabírás; ergonomikus kialakítás; erős, kis károsanyag kibocsátású, nyomatékos X-Torq motor.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop