Illatos otthon – természetes, friss illatok a lakásban

Sokan nem kedvelik az üzletekben kapható illatosítókat, rosszabbik esetben valamelyik összetevőjére allergiás reakciót váltanak ki. A lakás állott levegője-, vagy a terjengő kellemetlen szagok ellen is van természetes illatosító megoldás.

 

 

 

  • Porszívózás előtt itassuk át a porszívózsákot négy-öt csepp esszenciális illóolajjal, amihez válasszunk friss, könnyed illatot. Így porszívózás közben nem a por, hanem a kellemes illat fog a helyiségben terjengni.

  • Keverjünk fűszereket. Nézzünk körül a konyhai fűszerek között, keverjünk össze gyömbért, köményt, fahéjat, szegfűszeget és ánizst, amiből tegyünk két kanálnyit egy vízzel teli edénybe, majd tegyük a tűzhelyre és forraljuk fel. A gőz hatására az illatok is könnyen szétterjednek. Adjunk a vízhez citrom- vagy narancshéjat is.

  • Hagyományos módszer. 400 ml vízhez adjunk egy kanál szódabikarbónát és két kanál citromlevet, majd öntsünk egy virágpermetezőbe. A szódabikarbóna semlegesíti a kellemetlen, erős szagokat, pl. zárt helyiségekben, de hűtőszekrénybe, mikrohullámú sütőbe vagy a gáztűzhelyre is bátran permetezhetünk belőle.

  • Gyűjtsünk növényeket. A menta, a kamilla és a levendula frissen szedve, majd a laksás különböző pontjain egy tálkába helyezve hosszú ideig friss és kellemes illatot kölcsönöz otthonunknak.

    Így nem kell attól tartanunk, ha váratlan vendégek toppannak be hozzánk, hogy csalódni fognak a kellemtelen szagok miatt. Még a legmodernebb lakás is lankasztó hatású, ha kellemetlen szagok terjengnek a helyiségekben.


    Ezt megelőző cikkünk:

    Hozzászólások

    0
      0
      Az Ön Kosara
      Your cart is emptyReturn to Shop