Tippek májusra

A tűzhely lapjára folyt zsírt szórjuk be meleg kávézaccal, vagy sóval, s hagyjuk kihűlni. Ezután tisztára lehet törölni.

 

 

 

 

 

 

 

sp;merülőben lévő elemeinket tegyük langyos sütőbe és egy időre új erőre kapnak.*Hogy vázáink alján ne szivárogjon a víz, öntsünk az aljukba gyertyaviaszt.*A vágott rózsa tartósításához tegyünk kevés ecetet a vizébe.*A kardvirág, gerbera, margaréta vizét enyhe sózással tarthatjuk frissen.*A tulipán, nárcisz, dália, frézia, szegfű, orgona vizébe tegyünk kis cukrot, így tovább megmaradnak.*A rózsa szárát átlósan vágjuk, a szegfűét egyenesen, az orgonáét kalapáccsal lapítsuk el, így tudnak több vizet felvenni.*A főzővizet ne öntsük ki, kiválóan tisztíthatunk vele bronztárgyakat.*A sótartóban nem áll össze a só, ha pár rizsszemet szórunk közé.*Ha a fűrész fogait beszappanozzuk, könnyebben vághatjuk vele a fát.*A lábosok odaégett alját vastagon sózzuk be, hagyjuk állni néhány órát, majd tisztára moshatjuk.*Olajfestményt tejbe mártott ronggyal tisztítsunk, majd száraz ruhával töröljük át.*Ha otthonunkban dohányzik valaki, tegyünk ki egy eldugott helyre vizes szivacsot, mert az magába szívja a füstöt.*A hamutartót hideg vízzel mossuk ki, mert az jobban szagtalanít, mint a meleg.*Az öreg mag csírázását úgy tudjuk elősegíteni, ha éjszakára rothadt alma levében áztatjuk*Az erősen elpiszkolódott fonott bútort elegendő lemosni szappanos vízzel, majd sós vízzel öblíteni. Szabadban a napon is száríthatjuk


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop