Garázsvarázs

Sok autós életét keseríti meg a szűk, vagy éppen kicsi garázs, melybe lehet, hogy kocsijával sem tud beállni, vagy ha mégis, gyakran annyi kacat gyűlik össze a helyiségben, hogy éppen a lomok azok, amik az autót kiszorítják a helyéről. És akkor ne is beszéljünk a nyári gumikról télen, vagy a téli gumikról nyáron, melyek tárolása külön kálvária, pláne, ha az embernek sílécei, tetőboksza, kerékpár-tartója is van, amit szintén nem tud hová tenni.

 

 

Az alábbi történet is szokványosan indult, ám meglátják, egyáltalán nem hétköznapi és nem haszontalan véget ért. Aki elmeséli: Keszthelyi István Úr, a Garázsvarázs feltalálója.

 

„Hét- nyolc évvel ezelőtt született meg a Garázsvarázs ötlete, amikor kellett vennem négy téli gumit, mert úgy megcsúsztam a hóban egy lejtős úton, hogy beláttam: szükség van a téli papucsokra. Igenám, de a garázsban nem fért el a négy leszerelt nyári abroncs, szabálytalanul, állítva tárolgattam őket a kocsi előtt, a kocsi mögött, mindenhol, mígnem rájöttem, hogy a plafon teljesen üres. Csináltattam hát négy tartót a srácokkal a kerekek számára, aztán eltelt egy pár év és eszembe jutott: más is küzdhet olyan problémával, mint én, hogy hová tegye a nem használt dolgait. Elkezdtünk hát azzal kísérletezni, hogyan tehetjük beállíthatóvá a tartót, hiszen nem csak egy féle gumiméret létezik. Csináltunk egy mintát, azon próbálgattuk, hogy férnek bele a különböző abroncsok és hogy lehet felszerelni a plafonra, vagy a falra őket. Kidolgoztuk a szerszámokat, a terméket használati mintaoltalommal levédettük és elkezdtük gyártani. De mi van még a kerekeken kívül, amit időlegesen használok a kocsiban, aztán ott a kérdés, hogy hová tegyem – Sok embernek van pl. tetőboksza, ami egy praktikus dolog, amikor fönt van az autó tetején, na de azt tárolni – Aki birtokol ilyet, tudja, miről beszélek. Hát tegyük fel azt is a plafonra, de lehetőleg úgy, hogy ne kelljen leszerelni a tetőcsomagtartóról, mert az megintcsak egy nehéz feladat, hanem azzal együtt legyen könnyedén rögzíthető! Aztán jött a tetőcsomagtartó- tároló, a biciklitartó- tároló, a síléc- tartó; a kerti szerszám-tartó; minden mehet föl a plafonra! Rögtön több lett a hely, a kocsival kényelmesen tudok begurulni és kiszállni is egyszerű.”

Hát igen: ennyire egyszerű ötletekből születnek néha a legpraktikusabb dolgok.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop