Barkácsoljunk madáretetőt!

Nyáron, amikor a meleg napfény jótékony hatását élvezzük, ritkán jutnak eszünkbe a téli hidegek, és azok a kismadarak, akik ilyenkor élelmet és védelmet keresnek a kertünkben. Ezért most a Dremel olyan, a legfrissebb kerti trendnek megfelelő madáretető elkészítését ajánlja a figyelmébe, amelyet nyári pihenése alatt gyorsan és könnyen elkészíthet! Ez a dekoratív madáretető a mellett, hogy nyugalmas pihenőhelyet biztosít a környéken élő madaraknak, még kertjének is egyedi dísze lesz. Biztos lehet benne, hogy hálából kedves csiripelés veszi majd körül otthonát a téli hónapokban.

 

 

A madarak álometetőjének elkészítéséhez csak néhány eszközre és Dremel szerszámra lesz szüksége.

Szükséges eszközök

Dremel® Moto-Saw lombfűrész
MS52 finom fafűrész penge 

Dremel® 8100 multifunkcionális gép, 150-es fúrószár

A barkácsáruházból
• 2 db MDF lap (42 cm x 30 cm x 12 mm) • 2 db MDF lap (26 cm x 10 cm x 12 mm) • 2 db MDF lap (20 cm x 10 cm x 12 mm) • 2 db MDF lap (40 cm x 15 cm x 3 mm) • faragasztó • erős ragasztó • akrilfesték, ecset, festőhenger, fúró

 

{gallery}images/stories/dekortippek/2013_08/dremel/f1{/gallery}

 

Első lépés
Rajzoljunk A3-as papírlapra egy madár alakot, vágjuk körbe, és másoljuk rá mindkét 42 cm x 30 cm x 12 mm nagyságú MDF lapra.
Ezután a szárnyak formáit rajzoljuk rá a két 40 cm x 15 cm x 3 mm nagyságú MDF lapra.

Második lépés
A Dremel® Moto-Saw lombfűrésszel a precíziós MS52 fafűrész pengét használva vágja ki az MDF lapokból az előre megrajzolt mintákat.

Harmadik lépés
Ragassza egymáshoz a másik négy MDF lapot úgy, hogy egy dobozt kapjon, majd várja meg amíg a ragasztó megköt. Ezt követően rögzítse ragasztóval a két madár formájú MDF lapot a doboz egy-egy oldalára.  Ügyeljen arra, hogy a doboz hátsó része egy síkban legyen a madár formájú MDF lapok szélével.

Negyedik lépés
Fesse le a madáretetőt akrilfestékkel olyan színűre, amilyenre szeretné. Amint a festék megszáradt, ragassza a szárnyakat erős faragasztóval a madáralakhoz.  Ügyeljen arra, hogy a szárnyak hosszú éle párhuzamosan fusson a madáralak „testével”. Száradás után már fel is akaszthatja a madáretetőt, és élvezheti csiripelő vendégei társaságát.

Minta:

 

 
 

 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop