Virág lepke

Majd mindnyájan gyűjtünk valamit, vízparti nyaralás közben összeszedjük a szép kagylókat, köveket, eltesszük a maradék gyöngyöket, gombokat, a nagymama fiókjából a régi csipkét, fonalat. E tárgyak kedvesek számunkra, sajnáljuk kidobni őket, hátha egyszer jó lesz valamire” alapon egyik helyről a másikra rakosgatjuk őket. Íme, egy jó ötlet, és máris újjászülethetnek apróságaink.

 

 

Nézzük hát meg, mi mindent rejt a ládafia. Akinek van némi kézügyessége és kedve, bátran megpróbálkozhat e kép elkészítésével, garantáljuk a sikert.

 

Anyagszükséglet: felvetőfonal, maradék fonalak (gyapjú, pamut, illetve keverék), csipkedarabok, kagyló, kő, gyöngy stb., horgolótű, 1 darab zsákvarrótű, ragasztó (folyékony), a keretnek megfelelő bélésanyag.

 

Keret: 60×60 cm, 2×3 cm vastagságú léckeretet készítünk (tetszés szerint pácolhatjuk különböző színekre), alsó és felső, egymással szemben lévő részébe verjünk bele fél centiméterenként apró, fejes szöget. A távolságokat pontosan mérjük ki. Ezekre a szegekre fűzzük majd a felvetőfonalat, tehát a szegeket nem kell túl mélyre beverni, de mindenképpen tartsanak.

 

A munkát a következő lépések szerint végezzük el.

 

1. A keret befűzése: a felvetőfonalat befűzzük a szögek között átvezetve, közben feszesen tartjuk. Az első és az utolsó szögnél kössük meg a fonalvéget.

 

2. Tervkészítés: az elképzelt motívumot vigyük fel szabásmintapapírra, a kerethez mérve. Ezt a papírt a keret hátoldalára ragasztócsíkkal rögzíthetjük, amíg a másik oldalra átvisszük a terv körvonalait.
3. A terv átvitele: vastagabb fonallal, horgolótűvel vagy tűvel húzzuk be a motívum körvonalait. Ha elkészültünk, a papírt levehetjük.
4. A motívum kitöltése: tetszőlegesen, fantáziánknak megfelelően, az adott anyagokkal, különböző technikákkal dolgozzuk ki a képet (szövés, stoppolás, horgolás, csomózás, applikálás).
5. Befejezés: a kép hátoldalát eltisztázzuk, a tartószögeket mélyebbre verjük, majd a méretre elkészített béléssel lefedjük a képet. A bélést a kerethez ragaszthatjuk, illetve tűzőgéppel rögzíthetjük. A felső keret közepébe belecsavarunk egy csavaros képakasztót, esetleg színtelen lakkal lefújhatjuk a kész alkotást.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop