Nyuszi ül a… terítőn

áprilisban talán a több napsütésnek, talán a levegőben úszó illatfelhőknek köszönhető, hogy derűsebben szemléljük a világot, és otthonunkban is igyekszünk érzékeltetni e csodálatos hónap hangulatát. A húsvét vidámságával és élénk színvilágával rabul ejti a gyermekeket és felnőtteket egyaránt. A bájos, húsvétváró motívumokban gazdag dekoráció üde, megkapó színfoltja lesz lakásunknak.

 

 

Az ünnepvárás időszaka sokszor több élménnyel ajándékozhat meg, mint maga az ünnep. Érdemes tehát gondot fordítanunk az előkészületekre, és becsempészni otthonunkba a tavaszi színpompa legszebb árnyalataiból egy keveset. A magunk készítette dekoráció természetesen mindig kedvesebb, mint a boltban megvásárolható, de, ha tehetjük, húsvét táján lepjük meg magunkat egy-két virágmintás használati tárggyal vagy szép textíliával. Az ilyenkor aktuális nagytakarítások alkalmával bizonyára amúgy is kiselejtezünk néhány megunt darabot, de porcelán- vagy üvegfestékkel újjá is varázsolhatunk egy-két hagyományos poharat, kerámiát. Akinek kevés az ideje, az apró, ám gyorsan megvalósítható ötletek egész tárházából válogathat.

 

Látványos megoldás például, ha az evőeszközöket színes selyemszalaggal vagy rusztikusabb kompozícióknál rafiával kötjük össze, és keresztben a tányérra helyezzük. A színes virágfejeket áttetsző üvegedényben úsztatva vagy egyszerűen az abroszra szórva különleges atmoszférát teremthetünk. Egységes lesz az ünnepi dekorációnk, ha valamilyen visszatérő motívumot választunk, amely a papírszalvétától kezdve a teáskannáig, az asztalnemű valamennyi darabján megjelenhet. A meghitt fények sem hiányozhatnak a húsvéti asztalról. Élénk színű gyertyákkal vagy mécsestartókkal hangulatosabbá tehetjük a tavaszi estéket is, de ügyeljünk rá, hogy a gyermekek számára ne legyen túlságosan csábító az ilyen kompozíció. A nyugodt közös étkezések, a felhőtlen együttlét a legnagyobb ajándéka minden ünnepnek. Csupán rajtunk múlik, hogy ez húsvétkor is így legyen.

 

Stylist: Szentesi Nóra,

 

Uhrin Andrea, Szabó Otília


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop