Pipereasztal és levélminta

sorozatunkban OLVASÓI KÉRÉSRE ALAKÍTUNK ÁT HELYI-SÉGEKET, S VÉGÜL AZ ÖNÖK SZAVAZATAI ALAPJÁN HIRDETÜNK GYÕZTEST LAKBERENDEZÕINK TERVEi KÖZÖTT. ez ALKALOMMAL EGY hálóhelyiséget FORMÁLUNK Újjá, megtartva az eredeti bútorokat, de új hangulatot teremtve.

 

 

A bútorok adottak: a harmonikaajtós gardrób, az éjjeliszekrénnyel egybeépített ágy és a komód. A lakók ragaszkodnak nemrégiben vett tárgyaikhoz, így ezek kiegészítésével, a falak dekorálásával, függönyözéssel, párnák, ágytakarók felhasználásával, s a világítás helyes megválasztásával kell olyan hatást elérni, mellyel egy mai, meleg, megnyugtató környezet születik.

 

1. A szekrényfront sűrű, függőleges tagozódása kis terekben nem előnyös. Ezért az a felső párkányt leszerelve gipszkartonból épített, okker színű – keretet” kapott, mely végigfut a bejárati ajtó fölött, a rövidebb falig. Három függőleges részre osztottam a szemközti falat: a két szélső visszafogott, díszítő-, a középső rész egyszerű festést kapott. A fejvég mintás párnázata ad hangsúlyt az ágynak. A mennyezetről függesztett, matt üvegbúrás éjjeli lámpa is kiemeli az ágyat. Az újonnan épített falszakaszok anyaga gipszkarton. A függesztett világítótestek kezelése az ágyból könnyedén megoldható a falra szerelt dekoratív kapcsolóval.
A két hosszanti fal vertikális tagozódása indokolja, hogy az ablak elé széles, semleges textilrolót szereljünk. A valódi sötétítést az eleve beépített műanyag roló nyújtja. A komód anyaga festett MDF.
A fotel helyett pipereasztalt terveztem, melyhez pult alá tolható ülőke illik. A tükör és a lámpa ezt a funkciót támogatja. Az esti olvasásra váró könyvek két, konzol nélküli polcon kapnak helyet. Mintás textíliából varrott ágytakaró borítja a szigorú vonalú ágyat. A támlák párnázata is ennek egy másik színváltozatából készült.
Ha lehetőség van rá, akár álmennyezet is építhető, melyben süllyesztett halogénlámpák adnak általános világítást. A szűk színpaletta tágasabbnak mutatja a légteret, és nyugalmat biztosít.
2. A gardrób fölött lévő kihasználatlan hely itt funkcionális beépítést nyert. Kisebb dobozokat, kacatokat tárolhatunk itt. Az ablaknak a kétoldalt függőlegesen futó lapfüggöny ad keretet. Könnyű, áttetsző batisztroló szűri a fényt. Mindez optikailag növeli a belmagasságot, viszont az ablakot szélesebbnek mutatja. A lapfüggöny aranysárga színével, finom levélmintáival puhítja a szekrény vonalait.
Széles falburkolatot képzeltem az ágyhoz, mely hátteret nyújt a fekhelynek és a függöny anyagával azonos kárpitozott fejrésznek. Nyersszínű, homogén textillel kombinálva az ágytakaró széles bordűrje és középső tükre is ezt hozza vissza.
A falburkolatra szerelt éjjeli lámpa teszi fel az i-re a pontot. Két oldalán nyitott polccal egészül ki az önmagában unalmas komód. A fotel mellé állólámpa dukál, s a fiókos szekrény fölött vízszintes formátumú finom grafikák bontják a fal síkját. Finom összhangot adva váltják egymást a homogén és mintás felületek. A kék színt alig használnám a szoba más részein; esetleg
apró tárgyak mintázatában köszönne vissza.
A három alapszín együtt jelenik meg a térben, persze nem legerőteljesebb mivoltukban, leginkább esti fényben varázsolva izgalmassá a környezetet.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop