A színek hatalma

Rendszeresen vásárolom lapjukat, sok jó ötletet merítettem már belőle. Most élnék a lehetőséggel, miszerint lakberendezőjük az olvasók rendelkezésére áll, és tanácsot kérnék. Amikor ideköltöztünk, nagyon tetszett a fekete-fehér színösszeállítás, és az egész házat sikerült ennek jegyében berendezni. Mára azonban kicsit meguntam, de nem áll módomban kicserélni sem a bútorokat, sem az ajtókat, a padlólapot, s a fürdőszoba csempéjét sem. Élénkebb színekre, melegebb árnyalatokra vágyom. Átfestessem a bútorokat és a falakat – Mi legyen a konyhával, a lépcsővel – Milyen lakástextileket javasolnak – Félek, hogy a változtatásokkal megbomlik az eddigi viszonylagos harmónia, így egyedül nem vágnék bele az átalakításba.Halmi Tiborné, Cegléd

 

 

Mivel olvasónknak nincs lehetősége kicserélni a berendezés és a burkolat nagy részét, enélkül kell megoldást találnunk a problémákra. Fő cél az árnyalatok élénkítése, így a falakra finom krémszínt javaslok, de a most divatos piros, narancs, sárga és pink árnyalatokat is megjeleníteném. A meglévő berendezés kényelmes, polgári hangulatot idéz, én egy csipetnyi egzotikus hangulatot próbálok varázsolni mellé.

 

1) A konyhában a törtfehér bútor és a semleges padlólap remek alapot nyújt az élénk színeknek. A legnagyobb változást
a falicsempe cseréjével érhetjük el. A bejárattal szembeni fal eltérő burkolatot kap, mint a konyha többi része, ezzel is jelezve, hogy a tűzhely és környéke a konyha központi területe. Itt színes terméskőlapokkal borítjuk be a falat, míg a többi felület a bútor színével harmonizáló, vízszintesen rakott lambériát kap. Fölötte mustársárga antikolt festés teszi rusztikusabbá a teret. A konyha derűs színfoltja a függöny. A hullámzó, selyem-organza rétegek izgalmas keretet képeznek az ablak körül. A hatás tovább fokozható, ha a székek fakerete és a munkalap cseresznye árnyalatú lesz.
A hűtőnek célszerű más helyet találni, hiszen nemcsak a szekrényhez való hozzáférést akadályozza, de látványa sem kellemes. A szabad falfelületekre fémrudak kerülnek, melyek néhány kampóval rengeteg konyhai eszköz elhelyezését biztosítják. A kellemesebb összhatás érdekében a szekrény és a plafon közötti rést szüntessük meg gipszkarton álmennyezettel, és falikarok segítségével oldjuk meg a világítást.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop