Négyzethálók

Rovatunkban minden hónapban olvasói kérésre alakítunk át lakásokat, irodákat, teszünk élhetőbbé előnytelenül kialakított élettereket. Ezúttal több levél-írónkak válaszolunk, amikor különböző burkolatkiosztásokat és kőszőnyegmintákat gyűjtünk csokorba, tanácsot adva a padlóburkolás előtt állóknak.

 

 

Sokan gondolhatják, hogy dekoratív padló csak drága, elegáns burkolattal alakítható ki. Összeállításunk ötleteket ad ahhoz, hogy ne az anyag, hanem a lerakás módja tegye egyedivé a felületet.

 

A burkolat mintáival, színeivel és a különböző lapokkal történő játék lehetőséget ad igényes padlózat kialakítására. A felület minőségére fordítsunk nagy gondot, hiszen nem cserélhetjük könnyen.

 

 

A vásárlás előtt jól átgondolt tervezés szükséges. Figyelembe kell venni a helyiség méretét, igénybevételét, a falak színét, az épület és a berendezés stílusát, a szoba benapozását is. Jó előre gondoljunk arra, hogy mekkora bútorok és hova kerülnek majd a lakásban, hogy ne díszítsünk feleslegesen, vagy ne essen éppen a szekrény mögé a legszebb minta. Ez természetesen azt is jelenti, hogy ha egy helyiség közepére teszünk mintát, a bútorok elrendezése mindaddig ehhez kötött, amíg nem cseréljük ki a burkolatot.

 

A klasszikus kerámialapok nem terhelik meg annyira a pénztárcánkat, számtalan változatban készülnek, tartósak, bár ha súlyos tárgy esik rájuk, megrepedhetnek, törhetnek, fürdőszobában pedig könnyebben elcsúszunk nedves felületükön. A mázatlan, homogén, matt greslap tulajdonságai kiküszöbölik ezeket a hibalehetőségeket.

 

A vázolt burkolatkiosztások sora olyan szériából készült, melynek három különböző méretű eleme van. A legtöbb gyár katalógusában ilyenek többféle színben is fellelhetők, így ha szükséges, nagyobb szabadsággal alkothatjuk meg a mintázatot. Kialakíthatunk tükör- vagy szőnyegmintát, ami meglehetősen dekoratív, homogén felületet ad. Végigfuttatja a tekintetet, kiemeli a bútorokat, és összefogja, izgalmassá varázsolja a teret.
Két helyiség találkozásánál attól függően dönthetünk a burkolat átfutásáról, hogy van-e küszöb, gyakran tartjuk-e nyitva az ajtót, van-e egyáltalán nyílászáró stb.
Minta-, illetve színváltással nyomatékosíthatjuk a helyiségek különböző funkcióit, a lényeg azonban az, hogy szeressük a nagy gonddal megtervezett padlót.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop