A transzparens tégla

Leginkább akkor jut eszünkbe az üvegtégla alkalmazása, amikor ablak nélküli helyiséget szeretnénk közvetett fénnyel ellátni. Ilyenkor is csak egy pár sort helyezünk el vízszintesen a fal felső szakaszán vagy függőlegesen. Ennél azonban többre is képes ez az építőanyag.

 

 

Az üvegtégla falazóelem, amely átlátszósága révén sokoldalú felhasználásra alkalmas. Átlagos mérete 19×19×8 cm, természetesen ettől eltérő méretekhez és a négyzetestől eltérő formákhoz is hozzá lehet jutni. Színeivel, áttetszőségével, a felületek mintázatával és a kirakott formák játékával újszerű, egyedi vizuális élményhez juthatunk.

 

Komplett falat építhetünk akár színes téglából is. Helyesen megvilágítva izgalmas, szokatlan felületet hozhatunk létre. E mögé akár fürdőszoba is kerülhet.
Hátránya: a felületét csak abban az esetben használhatjuk, ha zárt falszakaszt vagy panelt építünk közbe. Az üvegtégla asztalok, konyhapultok lábazataként a bútor szerves részévé válik, de korlátot, zárt parapetfalat is kiválthatunk vele. Galériák födémszerkezetét is kiválthatjuk vagy kiegészíthetjük járható üvegtégla alkalmazásával. A víztiszta üvegtéglát csak olyan helyen alkalmazzuk, ahol valóban nem zavaró vagy szükségszerű az átlátás.
Az üvegtégla mintázata lehet satin, csíkos, négyzetes, töredezett felületű, vízcsepp és egyéb absztrakt. Akár két-háromfélét is vegyíthetünk belőlük, természetesen jól átgondolt tervezéssel.
Leginkább a színes téglák igénylik a megvilágítást. A külső falban bevilágítóként elhelyezett felület kívülről természetes fényt kap, a belsőknek mesterséges fénnyel illik fokozni dekoratív hatását. Közvetlenül is megvilágíthatjuk a felületet, de az ellenkező oldalról egy szórt fény is intenzíven jelentkezhet: színes üvegen keresztül azonos színben, fehér, strukturált téglán át izgalmasan megtörve.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop