Õszi díszek

Õszi kirándulásaink alkalmával rengeteg termést, falevelet gyűjthetünk, melyekkel aztán tárgyakat díszíthetünk. Az alkotáshoz fehasználhatunk szárított narancs-, citrom- és almakarikákat (ezeket saját magunk is elkészíthetjük otthon), illatos fahéjrudakat és ánizscsillagokat, valamint szizált, szárított mohát és virágokat.

 

 

A nagyobb üvegekbe kisebb mécsestartót helyezünk, majd a köztük lévő teret kitöltjük őszi hangulatú termésekkel, szárított virágokkal, színes szizállal. A kompozíció közepébe rakhatunk illatos gyertyát, mécsest, és illóolajat is csepegtethetünk a termésekre. A magas, szűkebb üveget megtöltjük színes szizállal és apró bogyókkal, majd a nyakát színes kenderzsinórral tekerjük körbe.

 

A termésekkel, szárazvirágokkal díszített koszorúkat, gömböket felhasználhatjuk ajtó vagy ablakdísznek és szobai dekorációnak. Alapként használhatunk száraz oázist, amibe könnyen belenyomhatjuk a virágokat, valamint vessző és szalma koszorúkat, melyekre ragasztópisztoly segítségével tudjuk a leggyorsabban és legtartósabban rögzíteni a terméseket.
Gyertyákat is díszíthetünk termésekkel, falevelekkel. Hobbyragasztóval rögzítsük a leveleket, fahéjrudakat, apró, bogyós terméseket, virágokat a gyertyára. Ha szárított narancsot vagy citromot szeretnénk a gyertyára rakni, mélyítsük be kicsit a karikák helyét és ebbe ragasszuk be, így nem lóg majd ki a gyertya síkjából. Miután elkészült, mártsuk egyszer forró viaszba a kész kompozíciót, így olyan hatást érhetünk el, mintha a gyertyába lennének öntve a termések. Természetesen nem szükséges a viaszozás, egyszerűen egy rafiaszállal is átköthető a gyertya.
A fa képkereteket hobbyfesték és antik hatású lakk segítségével díszíthetjük, belsejükbe pedig zsákszalagot, terméseket, fátyolleveleket és rafiából, valamint szalagokból készített masnit ragaszthatunk hobbyragasztó vagy ragasztópisztoly segítségével.
Kellékek: termések, bogyók, levelek, hobbyragasztó, hobbyfesték, szizál, virág, üveg, gyertya, mécsestartó, képkeret


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop