Aktuális

Vigyázzunk a hőségben hőszigetelő anyagainkra!

Az expandált polisztirolhab (EPS) hőszigetelő lemez sokat bizonyított már: kiváló szigetelő képességű, kedvező árú és teljes körűen újra feldolgozható. A nyári melegre, az UV hatására azonban, ahogy bőrünk is, rosszul reagál, megsárgul, felülete porladásnak indul. Mindez a termék minőségében nem jelent különösebb romlást, de a tárolás, szállítás és kivitelezés során több figyelmet érdemel.

Kézi elzáróktól az okos termosztátokig

A radiátoros fűtés szabályozása ma már jogosan elvárt feladat. A kezdet az úgynevezett kézi elzáró volt, amelynek képessége a nyit/zár megoldásra korlátozódott, nem hőmérséklet alapján szabályozta fűtést, ezért ma már csak ritkán használt helyiségben használatos termék. Íme az Oventrop termékek fejlesztésének rövid áttekintése az okos termosztátokig.

Időkapus, digitalizált rakodási rendszer a Cemixnél

Magyarország egyik vezető építőanyag-gyártója, a Cemix 200 millió forint értékű beruházása egyszerűsíti és gyorsítja az áru átvételét és berakodását, így egy fuvarozó közel 15 percet spórol egy berakodással. Az időkapus rakodási rendszerrel csúcsidőszakban naponta akár 2100 tonna építőanyag szállítása is lehetővé válik, azaz közel 100 teherautót szolgálhat ki, ami 20 százalék körüli növekedést jelent az előző évhez képest.

Pontos számítás nélkül nincs tökéletes tető

Nagyon kellemetlen helyzetbe kerülhetünk, ha a tetőfedő munkálatok közben elfogy valamilyen alapanyag, vagy kiderül, hogy nem jól becsültük meg a várható összköltséget. Jó hír, hogy a Terrán ingyenes online kalkulátoraival megspórolhatók ezek a bosszúságok.

Ötcsillagos életérzés a tetőtől a tányérig

Mi köze van a tetőcserepeknek a kulináris élvezetekhez? Milyen, amikor egy Michelin-csillagos séf a háztetőkből merít inspirációt? És mit kell tennünk ahhoz, hogy részesei lehessünk egy egyszeri és megismételhetetlen gasztroélménynek? Ízlelgessük a választ: Star ajánlatok a BMI Bramactól, főszerepben Sárközi Ákossal.

Tervezzük meg a pergolánkat!

A modern pergolák a társasházak, penthouse lakások, családi házak teraszainak elengedhetetlen elemei, ami kerti bútorokkal, dísznövényekkel kedvelt tere a nyaralós hangulatot idéző összejöveteleknek. No de milyen legyen a pergolánk, azaz a teraszárnyékolónk? Egy új magyar applikációval egyszerűen megtervezhetjük, összeilleszthetjük, sőt, körül is járhatjuk, s ha kell, a tetszetős végeredményig tökéletesíthetjük.

Tetőtér: újra napfényes és trendi

Az élettér minőségéhez vitathatatlanul hozzájárul egy jól kiválasztott ablak, ami különösen igaz a tetőtérre, amely a ház legkritikusabb, egyben leghangulatosabb pontja. Ha már láthatóan szükséges a tetőtéri ablak cseréje, érdemes néhány kattintással a Roto-tól segítséget kérni a megfelelő tetőablak kiválasztásához, mert a tetőablakok közül sem alkalmas mindegyik minden helyiségbe.

URSA TERRA - A szigetelés romantikája

Amennyire a július és az augusztus a nyaralásé, a szeptembert nyugodtan nevezhetjük a „szigetelés hónapjának”. A nyári kikapcsolódás után mi is lehetne jobb program, mint kényelmesen elnyúlva megtervezni, mitől is érezzük magunkat komfortosan a házban az őszi hidegek beköszöntével.

Rendszer – minden szín alatt

Homlokzataink hőszigetelése ma már nem kérdés, akár új építésről, akár felújításról beszélünk. Minden forint, amit a homlokzatunk vastagságára költünk, nemcsak télen, hanem nyáron is segít a takarékoskodásban.

A legkényelmesebb építkezés - Ytong Kész Ház program

Minden embernek alapvető célja, hogy biztonságban és kényelemben éljen, nevelje a gyerekeit, azzal a meggyőződéssel, hogy a családi ház, amelybe olyan sok időt, energiát és pénzt fektetett, minden szempontból a legjobb befektetés volt.

Egyedi zuhanykabinok, tetőtéri ferde falakhoz is

A RIHO SCANDIC NXT széria zuhanykabinok, zuhanyfalak és zuhanyajtót saját fürdőszobánk méreteihez igazodóan egyedi kivitelben, egyedi magasságban is megrendelhetők, megkönnyítve a tetőtéri vagy a kisebb belmagassággal rendelkező fürdőszobák berendezését, de természetesen normál fürdőszobákba is tökéletes. Hatalmas formaválasztékának, biztonságos technológiájának és felületkezelésének köszönhetően az egész család kedvence lesz.

Ossza ki, mi megcsináljuk!

Milyen jó is az, ha már kezünkben van egy rajz a felületfűtés- hűtés telepítésénél a kiosztásról, és nem a helyszínen kell gondolkodni, vajon mit hogyan tekerjünk vagy építsünk be?! Íme, az Uponor új szolgáltatása, a felületfűtés - hűtés kiosztás rajzolása.