Aktuális

888 szín a gyönyörű homlokzatért

Akár új építésről, akár utólagos homlokzati hőszigetelésről vagy a ház falának átfestéséről van szó, a homlokzat színének kiválasztása évtizedekre szól.

LVT – ami igazán trendi

Ha éppen lakásfelújításban vagyunk, és kutatunk az interneten, vagy éppen kereskedésekben szerzünk információt otthonunk leendő burkolata kapcsán, néhány éve találkozunk e három betűvel: LVT. Hirtelen nem tudjuk eldönteni, pontosan mi ez, hidegburkolat talán? Nem, ez egyáltalán nem biztos, mert fahatásúakkal is találkozni a piacon. Akkor mégis mi ez pontosan?

A gondtalan és takarékos otthon titka: a jó tető

Építkezés vagy felújítás során már a tervezéskor nagy hangsúlyt kap a ház jövőbeli energiatakarékos fenntartása, amit nem csak a falak és a nyílásszárók megfelelő szigetelésével érhetünk el. Az épületek energiavesztesége ugyanis legnagyobb mértékben a tetőknél jelentkezik, éppen ezért érdemes tetőrendszerben gondolkodni.

BWT kampánnyal a műanyagpalackok ellen

Különösen a nyári hónapokban akár többszörösére nő folyadékigényünk, ezért induláskor általában PET-palackos innivalóval felszerelkezve indulunk útnak. Mostantól a BWT partnerkávézóiban ingyenesen tölthetjük fel kulacsunkat friss, zamatos szűrt vízzel, ezzel is egy lépést téve a műanyaghulladék csökkentése érdekében. Bár napi egy-két üveg talán nem tűnik számottevő eredménynek, de ha összefogunk, kis változtatásokkal is nagy eredmény érhető el.

Tondach Thermo PIR hőszigetelés az energiahatékonyságért

Kísérlettel igazolt, hogy a tetőtér hőmérsékletére a tetőfedőanyagoknak nincs kimutatható hatásuk, ennek megfelelően bármilyen színű, felületű vagy bevonatú cserepet választhatunk, mivel a lakótér hőmérsékletére egy korszerűen kialakított szerkezet esetén kizárólag a levegő külső hőmérsékletének van hatása. Ha szeretnénk, hogy a tetőtérben kellemes legyen a klíma, a minőségi hőszigetelés kialakítására kell fókuszálnunk. Ehhez kínál tökéletes megoldást a Tondach Thermo PIR hőszigetelés családja.

Megújuló energia és az alumíniumtető

Kevesen tudják, hogy hazánk éghajlatának köszönhetően minden négyzetméterre körülbelül 1265 kilowattóra napenergia jut, ami kifejezetten jó érték. A világszerte terjedő trendnek köszönhetően egyre többen fordulnak a nap energiáját hasznosító napelemek és napkollektorok alkalmazása felé. Kellően széles a választék, amire azonban most fel szeretnénk hívni a figyelmet, az a biztonságos és tartós rögzítés – fémtetőre.

Bútorfestés csak természetesen - Azúr Bagoly Tejfestékkel

A lakberendezésben egy-egy megfelelő színű, méretű és formájú bútor felkutatása sokszor nehéz feladat. A jó hír, hogy pár óra munkával a legegyszerűbb darabokból is otthonunkhoz, elképzeléseinkhez tökéletesen illőt hozhatunk létre, ha ecsetet ragadunk. Ugyanakkor nagyon nem mindegy, milyen anyaggal dolgozunk: a megfelelő bútorfesték nem károsítja az egészséget, sokoldalúan alkalmazható és pár egyszerű ecsetvonással is szép felületet ad.

A vízminőség javítása, optimalizálása otthonainkban

Idén tavasszal Frankfurtban jártunk, az ISH hatalmas kiállításán, ahol Európa vezető víztechnológia cégcsoportja, a Best Water Technology (BWT) is bemutatta legújabb fejlesztésű innovációját. Volt szerencsénk személyesen megtapasztalni a Magnesium Mineralizered szűrt víz ízét, előadásokat hallottunk a vízszűrés és -lágyítás előnyeiről. Nem is gondolnánk, hogy a víz mekkora hatással van egész életminőségünkre!