Aktuális

Vigyázzunk a hőségben hőszigetelő anyagainkra!

Az expandált polisztirolhab (EPS) hőszigetelő lemez sokat bizonyított már: kiváló szigetelő képességű, kedvező árú és teljes körűen újra feldolgozható. A nyári melegre, az UV hatására azonban, ahogy bőrünk is, rosszul reagál, megsárgul, felülete porladásnak indul. Mindez a termék minőségében nem jelent különösebb romlást, de a tárolás, szállítás és kivitelezés során több figyelmet érdemel.

Egyedi zuhanykabinok, tetőtéri ferde falakhoz is

A RIHO SCANDIC NXT széria zuhanykabinok, zuhanyfalak és zuhanyajtót saját fürdőszobánk méreteihez igazodóan egyedi kivitelben, egyedi magasságban is megrendelhetők, megkönnyítve a tetőtéri vagy a kisebb belmagassággal rendelkező fürdőszobák berendezését, de természetesen normál fürdőszobákba is tökéletes. Hatalmas formaválasztékának, biztonságos technológiájának és felületkezelésének köszönhetően az egész család kedvence lesz.

Cemix – az egyik legnagyobb hazai építőanyag-gyártó

A 32 éve alapított Lasselsberger Kft. egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven vált a hazai építőanyag-gyártás egyik meghatározó szereplőjévé. Tavaly újabb névváltáson esett át a cég, Cemix néven folytatva tovább tevékenységét. Honnan jött és merre megy a veszprémi székhelyű építőanyag-gyártó?

Kiszámoljuk, hogy tökéletes legyen a háztető

A tetőfelújítás vagy -építés nagy volumenű beruházás, mind az anyagiakat, mind a kivitelezést tekintve, éppen ezért fontos, hogy körültekintően tervezzük meg. Nem elég kiválasztani a minőségi anyagokat, pontosan tudni kell, hogy miből mennyire lesz szükségünk, és mindez mennyi költséget jelent majd. A Terránra ebben is számíthat, ingyenes, online kalkulátor szolgáltatásainak köszönhetően.

Elegáns és energiahatékony termosztátfejek az Oventroptól

A fűtőtestek szabályozására szolgáló folyadéktöltetű termosztátok egyesítik az esztétikus megjelenést és a kiváló műszaki jellemzőket az egyszerű kezelhetőséggel, ami napjaink fürdőszobai vagy szobai radiátoros fűtéseinél már elvárás.

Ház körüli felújítás állami támogatással

A kerttel, udvarral rendelkezők több mint fele gondolkodik azon, vagy már döntött is arról, hogy egy éven belül komolyabb felújításba kezd a ház körül – derül ki a Semmelrock Stein+Design Burkolatkő Kft. reprezentatív kutatásából. Sokan az állami otthonfelújítási támogatást is igénybe vennék, bár a válaszadók döntő része előtt nem volt világos, hogy ez a ház körüli munkákhoz is felhasználható. A kutatás adatai alapján a legtöbben otthonuk kerítését szeretnék rendbe tenni.

Megérkezett: 25 új homlokzati szín a Revcotól!

Idén 25 éves a REVCO! Ez alkalomból készült el a Revco Color Collection, a legújabb Revco homlokzati színkatalógus. A paletta 25 árnyalatot tartalmaz, öt különböző stílusirányzatból, a legújabb házszíntrendnek megfelelően.

Életre keltett tetők

A városok napjainkra jellemzően számottevő területet hasítottak ki a természetből. Az emberiség felelős tudatra ébredésével szerencsére az az igény is egyre inkább előtérbe kerül, hogy a lehetőségekhez képest próbáljuk meg „visszaépíteni” a természetes zöldet.

Látványos, trendi, „égnéző” tetőtéri ablakok

Egy tetőtér felújítása és az azzal járó kellemetlenségek mindig a kitűzött határidők rovására mennek. A mostani lakásfelújítási támogatások talán kellő motivációt adnak, hogy ne halogassuk tovább a munkálatokat. A tetőtér esztétikai megújulása mellett az energiamegtakarításra is érdemes gondot fordítani. A korszerűtlen tetőablakok cseréje így nem elhanyagolható, és a Roto-val mindenhová az oda legjobban passzoló ablak kerülhet.

A legkényelmesebb építkezés - Ytong Kész Ház program

Minden embernek alapvető célja, hogy biztonságban és kényelemben éljen, nevelje a gyerekeit, azzal a meggyőződéssel, hogy a családi ház, amelybe olyan sok időt, energiát és pénzt fektetett, minden szempontból a legjobb befektetés volt.

Kicsi a fürdőszobája? Így használja ki!

Ki ne álmodna egy olyan helyiségről az otthonában, amely szinte felér egy wellness központtal? Masszázs és jakuzzi funkcióval felturbózott kád, külön zuhanyzófülke, tágas tér és legalább kettő kézmosó, hogy a család minden tagja kényelmesen elférjen egymás mellett akár fogmosás közben is.

Mitől lesz okos a házunk?

Angol kutatók szerint az okos szót többet használjuk, mint a számítógép kifejezést, mert számítógépünk buta és lassú, míg a mosóportól a telefonon át a fűtésünkig már minden okos lett. Félretéve a tréfát, az épületeknél okos az, ahol sok-sok szenzort (érzékelőt) építünk be életterünk megfigyelésére, az érzékelt dolgok logikus és széles körben történő felhasználása pedig oly módon történik, hogy abba mindenképpen belekombináljuk az internetet is. Vagyis: szenzorok sokasága, internet és automatizálás.