Aktuális

Mi múlik a tető hőszigetelésén?

Épületfelújítás előtt álló olvasóink számára cikksorozatban tekintjük át, mit és hogyan érdemes hőszigetelni, mire figyeljünk, ha szakembert hívunk – fal-, tető- és padlószigetelés kerül terítékre. Ezúttal a magastető hőszigetelésének néhány aspektusát tekintjük át. Szakmai információkkal a hőszigetelő anyagokat gyártó BACHL szakértői voltak segítségünkre.

Újgenerációs, innovatív termékek

A tetőtrend változása és a folyamatos fejlődés életre hívta a Terrán továbbfejlesztett termékportfólióját a Zenit és Rundo tetőcserepek geometriájának számos előnnyel járó korszerűsítésével, emellett elindult a tetotepitek.hu tematikus oldal, hasznos és érdekes tartalmakkal segítve a tetőfedés előtt állókat a nagy döntés meghozatalában.

Hőhídmentesítés? Terhelhető keményhab!

Azt mondják, egy családi ház építését csak abbahagyni lehet, befejezni sohasem. Tégláról-téglára emelkedik a ház, elkészülnek a belső terek, ám a puding próbája a beköltözés: akkor derül ki, hogy a ház a mindennapok során valójában mennyire komfortos és energiahatékony. Egyetlen megoldás van arra, hogy az épület hőveszteségét minimalizáljuk: az egész épületet megszakítatlanul és felületfolytonosan körbe kell szigetelni, pincepadlótól egészen a magastetőig.

Hőszigetelést, de melyiket?

A megfelelő hőszigetelés kiválasztása elengedhetetlenül fontos feladat, ha az ingatlan korszerűsítéséről vagy a hűtés-fűtés költségeinek csökkentéséről van szó. Ezért nem mindegy, hogy végül melyik típus és milyen minőségben kerül a homlokzatra, a tetőtérbe vagy a lábazatra, mert több szempontot is figyelembe kell venni a kiválasztás során. Lássuk a Mapei szakemberének 5 tanácsát!

Roto: kilincs antibakteriális bevonattal

Mindennapi életünk használati tárgyainak higiéniája a koronavírus kapcsán teljesen új megvilágításba kerültek. Az emberi tenyéren körülbelül 150 féle baktériumtípus található, ezek terjedésében környezetünknek elvitathatatlan szerepe van. De gondoljunk bele: milyen jó, ha például kilincseink fertőtlenítésével nem kell foglalkoznunk, mert eleve megfelelő védelemmel ellátottak.

Lapos tető és padló utólagos hőszigetelése

Épületfelújítás előtt álló olvasóink számára cikksorozatban tekintjük át, mit és hogyan érdemes hőszigetelni, mire figyeljünk, ha szakembert hívunk, milyen hőszigetelési megoldás mellett döntünk. Tekintsük át a lapos tetők és padló hőszigetelésének energetikai sarokpontjait. Szakmai információkkal a hőszigetelőanyag gyártó BACHL szakértői voltak segítségünkre.

HAJDU – Megbízhatóság a mindennapokban

A magyar háziasszonyok munkáját már évtizedekkel ezelőtt is nagyban segítették a HAJDU háztartási gépek. A ’70-es évektől kezdődően a társaság korszerű épületgépészeti megoldásokat is kínál a melegvíz ellátás és a fűtés terén. A megbízható HAJDU termékek közel 70 éve az otthonok fontos eszközei.

Régi házak felújítása Ytong építési rendszerrel

A szigorodó energetikai előírások miatt a családi házak felújítása napjainkban talán még nagyobb jelentőséggel bír, mint korábban. Ma már nem elegendő és nem is gazdaságos csupán vékony hőszigetelést tenni a homlokzati falra, pusztán azért, hogy a ház megújulhasson, egyéb, az épületenergetikai követelményeket is kielégítő beavatkozásokra van szükség.