Az egészséget is veszélyezteti…

Azbesztes pala helyére alumínium fedés
Uponor: a higiénikus ivóvíz fontossága
Kapcsolat a jó közérzethez – Uponor Smatrix Pulse

Sok-sok lakástulajdonosban felmerül a kérdés, amikor meglátja először a penész foltokat – leggyakrabban a fürdőszobában található fugákon –, hogy mi az oka a kialakulásának, és hogyan lehet minél hamarabb eltüntetni. Sajnos a penész bevonja a falat, fugát, megjelenik a csatlakozásokban, sarkokban. A látványnál azonban még rosszabb, hogy ez az alattomos jószág sokat ronthat az emberi egészségen, ezért legjobb, ha mindent megteszünk kialakulása ellen. Mit tehet egy lakástulajdonos? Két nagyon fontos dolgot:

  • biztosíthatja a fürdőszoba jó szellőzését,
  • és választhat jó terméket!


mapei 721

Fugázóanyagok

A választásban sokat segíthet egy tájékozott és igényes kivitelező is, aki pontosan tudja, hogy a megfelelő szerkezeti és rétegrendi megoldásokon túl milyen termék használatával lehet megelőzni a fürdőszoba penészesedését. A korszerű fugázó és tömítő anyagok között már találhatunk olyanokat, amelyek penészesedés gátló adalékkal készültek, sőt, vízlepergető tulajdonsággal is rendelkeznek. Azt már említettük, hogy léteznek vízálló, penészedés álló fugázók, de időnként nem árt kicserélni az akár hiányos, elöregedett szilikont is, ami szinte minden fürdőszobában és konyhában megtalálható a falak, szaniter és falak csatlakozásakor. Ez nem igényel nagy szaktudást, viszont nemcsak látványban nyújt sokkal esztétikusabb, harmonikusabb képet a kád, mosdó környéke, hanem védi is a burkolatot. Színben könnyű megtalálni a fugához tökéletesen passzoló árnyalatot.

A fürdőszobába, nedvesebb helyiségekbe, szaniterek környékére ecetsavas szilikon használata javasolt, amelyek még további penészedés gátló funkcióval is rendelkeznek.

Szilikonok

Sajnos, ha megjelenik a penész az otthonunkban, többnyire a ronda látvány miatt teszünk ellene leginkább, pedig sokkal súlyosabb, hogy az egészségre is komoly károsító hatással van. Ha nem védekezünk ellen, nagyon hamar kialakulhat az érzékenység a penészgombára. A tünetekkel tehát nem tanácsos együtt élni, azonnal fel kell venni a harcot a lakást elárasztó penészgombákkal.

Hogyan tehetjük mindezt meg?
Alábbi linkünkre kattintva olvashat bővebben a témáról:

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop