Átadták a Rovitex új termelő üzemét Pécsett

A jó kilátás nem luxus
Passzívház Nyílt Napok
Mecset épül Budapesten?

2014. szeptember 30-án adták át a Rovitex Hungária Kft. új termelő üzemegységét, mely a cég 750 millió forint összértékű zöldmezős beruházásának utolsó szakasza: új reménypusztai, 4.000 m²-es gyártó-és logisztikai központjuk bővült most magas minőségű egyedi termékek gyártását lehetővé tévő berendezésekkel. A megnyitón Dr. Páva Zsolt, Pécs város polgármestere indította el az új transzfernyomó gépet, melyen az első vég textíliát Pécs városának ajánlották, az a főteret ábrázoló helyi motívummal került legyártásra.

rovitex 720

A Rovitex Hungária Kft.
A Rovitex Hungária Kft. 1996-ban alapított, 100%-ig magyar magántulajdonban lévő vállalat, fő profilja a lakástextil gyártás- és kereskedelem. A magyar cég központja Pécsett található, ahonnan hat ország (Németország, Csehország, Szlovákia, Románia, Horvátország, Szerbia) leányvállalatait irányítják és látják el áruval, valamint kiszolgálják további 18 ország piacait export-tevékenységükön keresztül. A központ és 100%-ig tulajdonában álló leányvállalatai alkotják a Rovitex Homedeco Group vállalatcsoportot, mely több, mint 100 főt alkalmaz, árbevétele pedig meghaladja a 10 millió eurót. Európa-szerte több, mint 2.000 függöny- és lakástextil szakboltot lát el áruval, e mellett pedig a hazai és nyugat-európai bútoráruházak és barkácsáruház-láncok stabil beszállító partnere. A Rovitex Hungária Kft. 2010-ben megvásárolta a Gardénia függönymárkát, így újra magyar kézbe került a 100éves múltra visszatekintő márka.

A beruházás
A Rovitex zöldmezős beruházásként létesült új gyártó-és logisztikai központjának alapkövét 2013. április 17-én rakták le az ipari park és az M6-os autópálya közvetlen szomszédságában. 2014. szeptember 30-án az új termelő üzem átadóját tartották. A 4.000 m²-es épület-komplexum helyet ad a termékfejlesztésnek, a komplett gyártási- és logisztikai folyamatoknak és a minőségellenőrzésnek, az emeleti részen pedig az ügyfélszolgálat és a központi irodák vannak. A beruházás teljes költségvetése 750 millió Ft volt, melyből 250 millió Ft pályázati forrás volt a GOP, a DDOP és az NFA finanszírozásában. A bővítés által a baranyai megyeszékhelyen 20 fővel sikerült növelniük munkavállalóik létszámát, helyi alvállalkozóikon keresztül pedig a Rovitex Hungária Kft. további 20 főnek ad munkát, melyet november 1-től tovább bővítenek. A tulajdonos nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a tervező, a generálkivitelező és az ő alvállalkozói is baranyai cégek legyenek. A beruházás a környezetvédelmi szempontok maximális figyelembe vételével készült, az épület energia-ellátását nagy részben alternatív energia biztosítja. Az épület tetejére egy 50 KW-os napelemes kiserőművet telepítettek, a hűtés-fűtés ellátására pedig hőszivattyús rendszer lett kialakítva.

A Rovitex hosszú távú terveiben a fejlesztés, a technológiai előrelépés a továbbiakban is központi szerepet játszik, mivel versenytársai nem csak a helyi, hanem a nemzetközi piacok szereplői. Ezek minőségbeli, szervezettségbeli és költséghatékonysági szintjéhez kell magukat hasonlítani, ennek a nyomásnak kell megfelelniük, és meg kell határozniuk az utat, amiben jobbak lehetnek, versenyelőnyhöz juthatnak. A cég piacelemzése alapján a magas minőségű termékek egyedi gyártásának piaci rését találta meg, különös tekintettel a fényzáró függönyökre és az antibakteriális textíliákra, így fejlesztéseiket is erre építik.

A Rovitex 2008-ig kereskedő cégként üzemelt, ekkor kezdődött meg a konfekcionált termékek gyártása. Most az új, többfunkciós gépek üzembe helyezésével nem csak a konfekcionálást, de a textilek gyártását, színezését-mintázását is saját maguk végzik, mely optimálisabb készletgazdálkodást, gyors és rugalmas vevőkiszolgálást, és a piaci igényekre való azonnali reakciót tesz lehetővé. A minősítő- anyagvizsgáló gép fotocellával ellenőrzi a textilek minőségét, digitálisan tárolja az adatokat, melyek vonalkód-beolvasással töltődnek az integrált számítógépes vállalatirányítási rendszerbe. Az adjusztálógép az optimális tároláshoz-szállításhoz készíti elő a textíliát, a logisztikai folyamatokat támogatja. A transzfernyomógép pedig a nyugat-európai trendekre épít, ahol a nyomott technológiával készített textilek piaca fellendülőben van. A gép kapacitása 700 ezer m² textil nyomása évente. Az első évben 300 ezer m² termeléssel kalkulálnak első sorban nyugat-európába irányuló export piaci szerződéseik alapján, míg 2017-re tervezik elérni a teljes kapacitás-kihasználást.

Pécs függönye
A transzfernyomó gépet Dr. Páva Zsolt, Pécs város polgármestere indította el. Az első vég textília az ünnepélyes megnyitó tiszteletére Pécs nevét viseli, és mintája a város főterét, a Széchenyi teret és a dzsámit ábrázolja.

A Rovitex Hungária Kft. elkötelezett nem csak Pécs, de a gyermekek ügye iránt is. Az elmúlt hónapok során is 45 helyi óvodát és iskolát támogattak. Ebből a gondolatból kiindulva indítják el az interneten kezdeményezésüket, ahol a pécsieket is bevonják a tervezésbe. A közönség által megválasztott „legpécsibb” függöny-elképzelést megvalósítják: nem csak az ötletgazda láthatja viszont tervét kivitelezve ablakain, de a cég felajánlja a városnak, hogy az egyik óvodát 1 millió Ft értékben ezzel a Pécsi függönnyel felfüggönyözi.

Pécs város függönye megtekinthető itt:
https://www.facebook.com/rovitex/photos/a.167537119937258.39749.136625369695100/860323093991987/?type=1&theater

Az óvodát támogató program kiírása megtekinthető itt:

http://www.rovitex.hu/hir/PECS_FUGGONYE_PALYAZAT_-_FUGGONYOZZE_FEL_NAPPALIJAT_SOT_1_MILLIO_FORINT_ERTEKBEN_EGY_EGESZ_OVODAT_/

www.rovitex.hu
www.gardenia.hu


 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop