Korhű nyílászárók, kortárs technológiával

Minden épületnek fontos és szerves része a nyílászáró, de különösen akkor, ha műemlék jellegű ház felújításába vágunk bele. Fontos, hogy ügyeljünk a részletekre, a stílus megőrzésére – miközben természetesen korunk szigorú hőszigetelési kritériumainak is meg kell felelnie.

korhunyilaszarokkortars 720

A műemlék-ablakok formavilága hozzájárul egy adott kor felidézéséhez, finomabb, emberközelibb légkört, atmoszférát teremtve. Házunk homlokzatával, a rajta megjelenő nyílászárókkal akár az egész utcafront is megváltoztatható, így nem mindegy, milyen ablak és ajtókereteket építünk be. Egy kis plusz ráfordításával az egész utcaképet szebbé, ízlésesebbé tehetjük, nem beszélve saját lakókörnyezetünk igényes, esztétikus megjelenéséről.

korhunyilaszarokkortars 2
Ha műemlék jellegű házat vásároltunk vagy örököltünk, akkor ezek ablakai nagy valószínűséggel a 19-20. század fordulóján divatossá vált ónémet, neoreneszánsz vagy klasszicista stílust képviselik fafaragásokkal, lécezésekkel, rozettákkal és különböző egyedi betétekkel, s készülhetnek el ma is – ugyanúgy kézi faragással, faszobrász keze munkája nyomán. Legyen szó akár ablakkeretekről, borításokról, spalettákról vagy beltéri ajtókról – ezeket bármilyen stílusban, színben, anyagminőségben megálmodhatjuk, és meg is terveztethetjük.

korhunyilaszarokkortars 1
A műemlék ablakok és ajtók készülhetnek hagyományos pallótokos kivitelben, bár ebben az esetben nem alapkövetelmény a jó hőszigetelés, holott ma már ez is nagyon lényeges az egyre szigorodó energetikai előírások mellett. A perbáli asztalosmester, Szabó Tamás gyermekkori emlékeiből merítette mind a mai napig tartó misszióját: a műemlék ablakok újraforgalmazását, megőrizve a múlt emlékeit, felvértezni azokat a XXI. századi technológia vívmányaival.

korhunyilaszarokkortars 3
Tamás az általa legkedveltebb kialakítást, a 68 mm vastag szerkezet gyártását ajánlja. Sokféleképpen díszíthető a keret régi, korhű ablakunk tökéletes lenyomataként, korunknak megfelelő, tökéletes hőszigeteléssel, amelyek a 2010-es rosenheimi minősítéssel kerülnek forgalomba. Nem kevés energiát, időt, szakértelmet fektet munkájába, amelynek eredményeképpen egyedi, gyönyörűen megmunkált, korhű, hőszigetelt nyílászárók kerülnek ki, IV78 és IV88 mm-es rétegragasztott kivitelben, háromrétegű üvegszerkezettel, rusztikus marásmintával. A Perbál Ablak által készített nyílászárók rendelkeznek TVB bizonyítvánnyal, ezért CE jellel kerülnek forgalomba.

korhunyilaszarokkortars 4
Amennyiben tehát profi, mai technológiával gyártott, de kortárs stílusú, míves, fafaragott nyílászárókat szeretne műemlék jellegű épületébe, ne habozzon! Forduljon Szabó Tamás asztalosmesterhez, aki személyesen méri fel az igényeket, és készíti el a megálmodott nyílászárókat.

Szabó Tamás asztalosmester, tulajdonos
Telelefon: 20/385 3187
E-mail: perbalablak@t-online.hu
Honlap: www.perbalablak.hu

 

 

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop