Bejárati ajtó a Hörmanntól

Ma már számos dolgot várunk el otthonunktól a minél nagyobb kényelem érdekében. Nemcsak a telefonunk, de az otthonunk is legyen okos, ugyanakkor dekoratív, figyelemre méltó és strapabíró is. Nincs ez másként a bejárati ajtó választásakor sem. A megfelelő házbejárati ajtó kiválóan illeszkedik a tulajdonosa és az ingatlan stílusához. Egy jól kiválasztott nyílászáró egyszerre illik esztétikailag az otthon megjelenéséhez, és a funkcióit tekintve is tökéletesen ellátja a feladatát.

bejaratiajtoahormanntol 720

Anyagok és motívumok széles tárháza áll az építkezők és felújítók rendelkezésére, melyek közül választhatnak. A Hörmann Thermo46 és Thermo 65 bejárati ajtóinak különlegessége, hogy látható szárnyprofil nélkül rendelhetők, így nemes és elegáns, teljesen síkszerű kialakítás érhető el, belső megjelenése pedig teljes mértékben harmonizál a lakótér belső ajtóival.

A Hörmann ajtói betörésgátló funkciókkal is felszereltek, így biztonságban tudhatjuk otthonunkat. A Hörmann bejárati ajtóinak mindegyike alapkivitelben többpontos biztonsági reteszeléssel rendelhetők. Az RC2-es vagy RC3-as felszereltség védelmet nyújt a betörők próbálkozásai ellen. Az RC2-es védelem azt jelenti, hogy a szerszámokat használó alkalmi tettes betörési kísérletének az ajtó akár három percig is képes ellenállni; az RC3-as felszereltség esetében ez az időtartam öt percre nő. Tanulmányok kimutatták, hogy egy átlagos betörési kísérlet nem tart tovább három percnél. Ha sikertelen a kísérlet, a betörő elhagyja a helyszínt, attól félve, hogy feltűnést kelt. A bejárati ajtó üvegezése miatt sem kell aggódnunk, hiszen a hőszigetelt üveg belső oldalán egy 8 mm vastag ragasztott üveg szolgálja a biztonságot.

bejaratiajtoahormanntol 1

Ezen kívül a megfelelően választott ajtóval a drága fűtési energia elszökését is megakadályozhatjuk. Az ajtólap, a tok és a küszöb, valamint a kiegészítő tömítések hőhídmentesítésével jó hőszigetelési értékeket (ún. U-értékeket) lehet elérni. A Hörmann ThermoSafe és ThermoCarbon ajtói a hőszigetelés terén igazi csúcskategóriát jelentenek – a típusok az alacsony energiájú házakkal szemben támasztott minden elvárásnak maradéktalanul megfelelnek.

bejaratiajtoahormanntol 2

Ha táskákkal, zacskókkal teli kézzel érkezünk haza, sokszor kívánjuk, bárcsak nyílna ki magától az ajtó. Napjaink okosotthonaiban ez már könnyedén megvalósítható: az ajtók kézi vezérlővel vagy akár telefonunkról, applikáció segítségével is nyithatók. Ha meghajtással felszerelt ajtót választunk, a helyzet még egyszerűbb, hiszen az ajtó automatikusan nyílik és csukódik. Működtetéskor ebben az esetben a házbejárati-ajtó automatikus kireteszelését egy elektromotor végzi, így a kényelmes nyitáshoz csak az ajtót kell megnyomnunk. Sőt, a fogantyúba akár ujjlenyomat-olvasó is beépíthető, ami feleslegessé teszi a kulcsok keresgélését.

 

Hormann logo teglalap felirattal

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop