WiFi-csatlakozású és okostelefonnal vezérelhető kaputelefonok

A különféle okos eszközök innovációja hihetetlen ütemű, és szinte már észre sem vesszük, hogy életünk gyakorlatilag minden aspektusában hasznukat vesszük. Az okos készülékek segítségét igénybe vehetjük az egészségünk megőrzéséhez, vásárlások,, sportolás, szórakozás vagy például utazásaink során is.

wificsatlakozasuokos 720

A fentiek fényében már nem is okoz meglepetést, hogy a kaputelefonok működtetése is megoldható „okos” módon, ráadásul mindennek a kivitelezése meglehetősen egyszerű feladat. Elvégre az üzembe helyezés, valamint a használat is könnyedén elsajátítható bárki számára, nem beszélve arról, hogy a hagyományos készülékekkel szemben mennyi plusz előnyt tartogat egy ilyen innovatív megoldás. Rövid ismertetésünk tehát a WiFi-csatlakozású és okostelefonnal vezérelhető kaputelefonokról szól.

A WiFi-csatlakozású kaputelefonok előnyei
Az egyik legnagyobb érv e technikai megoldás mellett az, hogy szükségtelenné teszi hosszú kábelek kihúzását a lakás és a kapu között. A készülék ugyanis vezeték nélkül is képes csatlakozni a hálózathoz, az eszközök lencséje köré infra LED-eket építettek be. Ezek képesek biztosítani azt is, hogy éjszakai körülmények között lásson a kamera, feltárva nekünk a kapu előtt várakozó személy kilétét. A használathoz tehát semmi másra nincs szükségünk, mint WiFi kapcsolatra, egy okostelefonra, illetve a szükséges alkalmazás telepítésére.

A WiFi-csatlakozású kaputelefon beüzemelése
A készülék üzembe helyezése nem igényel sem komoly szakértelmet, sem pedig hosszadalmas órákat. Mindössze pár perc szükséges, a rendelkezésre álló leírás alapján pedig kifejezetten egyszerű a kivitelezése. A beüzemelés keretei között a kaputelefon kameráját használva be kell olvastatnunk a telefon kijelzőjén található QR-kódot. Ezt követően meg kell adnunk a WiFi jelszót, amit felhasználva a két készülék szinkronizálni tud egymással.
Technikailag egyébként a kaputelefon egy adapter segítségével jut áramhoz, ami a csomag része. Fontos még azt is észben tartanunk, hogy a telefonos programnak mindenképpen a háttérben futtatva kell működnie. Ennek azért van jelentősége, hogy a hívás beérkezhessen, és a készülék a WiFi-s kaputelefon kezelésére képes legyen.

WiFi-csatlakozású kaputelefon szettek
A Comelit által gyártott WiFi kaputelefon szettek természetesen birtokában vannak azoknak az előnyöknek, amelyeket részleteztünk. Ezeket a készülékeket LED világítással, illetve HD felbontású kamerával szerelték fel a kényelmesebb használhatóság érdekében, ezen kívül az eszközök önállóan az applikációhoz csatlakoztathatók.

 

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop