Lakásfestés, akár egyedül is

Az otthonszépítés remek terepe lehet annak, hogy feltöltődjünk új energiákkal, és akár egyedül vagy a családot és a barátokat bevonva vágjunk bele a tervezésbe, majd a kivitelezésbe.

lakasfestesakaregyedulis 720

Inspiráló magazinok, blogok tanulmányozása, egy füzetben a falak méretei, beszerzésre váró eszközök, szerszámok, gyakorlati kérdések tisztázása online szakértőktől. Hogy mennyi a festendő négyzetméter, az egyszerűen kiszámolható: mérjük meg minden fal magasságát és szélességét, szorozzuk össze, a mennyezetről sem megfeledkezve. Az így kapott eredményeket össze kell adni, majd a festék kiadósságával összemérni.

Első lépések:
Szobafestő Attila: Festési munkálatok előkészületei, fókuszban a glettelés:
https://www.youtube.com/watch?v=-cPo2L0s0uA

Látványos, de költséghatékony megoldás
Kétségtelenül a falfestés az egyik leglátványosabb és költséghatékony módja, hogy otthonunk merőben új hangulatot árasszon magából. Sokan azért választják a falfestést, mert jóval egyszerűbb és olcsóbb megoldás, mint tapétázni vagy csempézni. Már azzal is felfrissíthetjük környezetünket, ha például más színnel, esetleg színkombinációval emelünk ki egy-egy falat, de választhatjuk a geometriai minták felfestését is, amelyek egészen egyedi hangulatot kölcsönöznek. Legyen szó bármelyik megoldásról, szánjunk elegendő időt a megfelelő árnyalatok kiválasztására. Még a tervezés fázisában érdemes ellátogatni egy közeli barkácsáruházba vagy festék szakkereskedésbe, ahol megnézhetjük élőben a színskálát. Ha lehet, kérjünk elvihető színkártyát, majd az adott színt nézzük meg napsütésben és villanyfénynél is, ha pedig bizonytalanok vagyunk, végezzünk próbafestést a falon!

lakasfestesakaregyedulis 2

Nézzünk utána, mi a legjobb megoldás!
Mindenképp minőségi falfestéket válasszunk! A Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfestéket például magyar vegyipari mérnökök fejlesztették, évtizedes tapasztalat áll mögötte. Egy rétegben is tökéletesen fed, bevonata matt és tartós, emellett csepegésmentes, nem tartalmaz hozzáadott formaldehidet, illatosított, egyszóval könnyed és játékos vele a felújítás, és festékszaggal sem kell számolnunk a munkálatok alatt és után. A legnagyobb bosszúságot az jelenti, ha azért kell abbahagyni a festést, mert elfogyott az anyag. Ezt könnyen kiküszöbölhetjük, ha egy kis rátartással vásárolunk.
A falfestés nem bonyolult, bátran nekiállhatunk egyedül is. Megfelelő szerszámok és festékanyag segítségével alig pár óra alatt átalakíthatjuk otthonunkat, és baráti, családi programnak sem utolsó.

lakasfestesakaregyedulis 1

 

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop