Elter Világítás pályázat nyertesei

Elter Világítás pályázat nyertesei

FaceBook  Twitter  rjon neknk!

Megszületett a 2018 tavaszán meghirdetett enteriőrtervezési pályázat eredménye, amelyben a főszerep a lámpáké volt. A szakképesítéssel rendelkező lakberendezőknek, belsőépítészeknek egyedi ötleteikkel és látásmódjukkal azt kellett megmutatniuk, hogy hogyan válhat egy világítótest a lakás központi dekorációs elemévé. A pályázatot magazinunk is támogatta.

eltervilagitaspalyazatnyert 720


A pályaművek elbírálására az Elter Világítás Kft. Facebook felületére beérkező közönségszavazások alapján került sor, a díjak összértéke 1 000 000 forint volt. Az első három legtöbb szavazatot nyert pályázó kétnapos lengyelországi gyárlátogatáson is részt vehetett, elnyerte magazinunk egyéves előfizetését, illetve számos értékes különdíjat is kiosztottak.

Dr. Home - Szabó Gábor
Dr. Home, vagyis Szabó Gábor lakberendező közönségdíjat nyert idei enteriőr tervezési pályázatban. Munkájában egy tágas családi házból varázsolt csillogó, glamour otthont. A tervező számára a belsőépítészet és a lakberendezés a fények, formák, komfort és otthonosság közös harmóniáját jelenti, amelyről ez a munka is árulkodik. Hotelek tervezéséből átvett, bevált megoldásait kiválóan alkalmazza felső kategóriás magánlakásoknál is, mint pl. súrlófények, rejtett világítás, fali lámpák és különleges dizájn függesztékek kombinálását. A Glamour lényege a ragyogás. Ebben a stílusban megengedett, hogy akár együtt alkalmazzunk minimált egy kis barokkos klasszikussal. A fő, hogy a végeredmény szó szerint káprázatos legyen, de természetesen mértékkel, a felső kategóriás elegancia megőrzése mellett.

elterpalyazat drhome 3

 

elterpalyazat drhome 4

S miért is a lámpáké a főszerep a glamour lakberendezésben? Dr. Home tervezésében fényes felületek, fényes bútorok és matt felületek váltásával teremti meg a glamouros látványt, amelynek alapeleme a világítás. Kiváló fénytörési mutatóval rendelkező kristály, üveg és króm lámpák fokozzák a hatást. Így kerültek már az előtérbe is kristály fali lámpák a Sophia családból és egy Rain mennyezeti lámpa. A nappali-konyha-étkező pompáját a Prince mennyezeti lámpa, a Sophia függesztékek, Bella fali lámpák és kristály beépíthető lámpák emelik.

elterpalyazat drhome 2

 

elterpalyazat drhome 5

 

elterpalyazat drhome 6

Károlyi Zsuzsanna
Károlyi Zsuzsanna lakberendező Baján egy 100 négyzetméteres családi ház földszinti részét alakította át, családi és baráti összejövetelekre alkalmasabb terek létrehozásával, határozottabban elkülönítve a nappali zónát az éjszakaitól. A szűkös előtér, vécé és kamrahelyiség összenyitásával tágas tér kialakítására nyílt mód, bőséges tárolási lehetőséggel, az innen balra nyíló régi nappali területén jött létre a hálószoba infraszaunával, valamint egy gardrób. A hálóban a semleges fehér, szürke színek mellett a zöld és rosé kiegészítő színek uralkodóak, harmóniában az éjjeli szekrények feletti Nowodvorski Globe Copper függesztékkel. Az étkező-nappali-konyha tér eredetileg három különálló helyiségből állt: konyha, étkező és hálószoba. A statikus közreműködésével történő összenyitással nagyvonalú tér született, egy közel 8 méteres látszó acélgerenda és egy oszlop megtartásával, melyek a nagy tér látványos elemeivé váltak.

elterplyazat karolyizs 2

 

elterpalyazat karolyizs 5

Az oszlop köré szerveződött L-alakú konyhasziget és reggeliző, valamint a reggelizőasztal fölött az Elter Kft. Nowodvorski Imbria függesztéke adja a középpontot. A többi világítótest formavilágával, egyszerű hengeres vonalvezetésével leköveti a központi függesztéket. Az általános világítást a gipszkarton álmennyezetbe süllyesztett spotok, a reggeliző felett Nowodvorski Eye mennyezeti lámpák, a nappali és az étkezőasztal fölötti fővilágítást pedig a Nowodvorski Eye függesztékek adják. A nappaliban látható fapanelek kiemelésére, és a konyhai munkafény kiegészítésére mennyezeti lámpák kerültek, színükkel és formájukkal illeszkedve a többi lámpatesthez.

elterpalyazat karolyizs 4

 

elterplyazat karolyizs 1

 

elterpalyazat karolyizs 6
IndaHomeDesign, Gyutai Szilvia és Hangyás Helga
A Budapest belvárosában található, eredetileg kettő plusz félszobás, hallos, konyhás lakás teljes műszaki felújításon és térszervezésen esett át, végül megszületett az elegánsan modern luxus apartman. A tulajdonos határozott elképzeléseihez igazodva egy két hálószobás, két fürdőszobás, nappali-konyha-étkezős lakás tervezése volt a cél, utóbbi funkciók egy légtérbe kerültek, de viszonylag jól elkülönülnek, így nem zavaró, ha többen használják a teljes helyiséget. A két hálószobás lakás alkalmas akár három főt is befogadni, így mindenképp szükséges volt két fürdő/vécéhelyiség kialakítása is.

elterpalyazat indah 1 elterpalyazat indah 2

A nappali egyik különleges eleme a kanapé mögötti fénydekoráció, amelynek színhőmérséklete és fényereje is szabályozható. A nappali és étkező közti harmóniát megtartva, a Zuma Balvi lámpacsaládból válogattak a tervezők, ami játékos eleganciát sugároz a térnek. Míg a nappali egy kicsit keményebb, határozottabb vonalú, addig a hálószobák már finomabb hangolást kaptak, mind a bútorokat, mind a kiegészítőket illetően, amely hangulatot fehér, szürke és némi zöld színnel, illetve kecses lámpákkal – Nowodvorski Quebeck és Azzardo Krug – és tapéták felhasználásával értek el.

elterpalyazat indah 3

 

elterpalyazat indah 4

 

elterpalyazat indah 5

 

Cikkek
& ÉrdekessÉgek

Átadták a Nemzeti Táncszínházat

Az évek óta tartó nagyszabású kulturális beruházásokkal Budapest immár Európa egyik kulturális ékkövévé vált, és hol van még a sor vége – Operaház, Nemzeti Múzeum kertje, Liget Projekt. A Millenáris Parkban most átadott Nemzeti Táncszínház nemcsak a magyar táncszakma számára jelent mérföldkövet, befogadó otthona lesz a teljes hazai és nemzetközi táncművészetnek. Az évek óta tartó nagyszabású kulturális beruházásokkal Budapest immár Európa egyik kulturális ékkövévé vált, és hol van még a sor vége – Operaház, Nemzeti Múzeum kertje, Liget Projekt. A Millenáris Parkban most átadott Nemzeti Táncszínház nemcsak a magyar táncszakma számára jelent mérföldkövet, befogadó otthona lesz a teljes hazai és nemzetközi táncművészetnek. A Nemzeti Táncszínház a hazai táncszíntér legfontosabb központjaként 2001 óta szolgálja a magyar kultúrát, befogadó színházként az intézmény közel negyven magyar, professzionális társulattal dolgozik együtt. A néptáncon át a klasszikus balettig, a társas tánctól a kortárs táncon keresztül az interaktív gyermekelőadásokig, műfaji sokszínűséggel kívánja fenntartani a táncszínházba járó közönség érdeklődését. Évente közel 300 előadást mutatnak be, hazai előadásaik éves nézőszáma megközelíti a százezer főt. A közel hétezer négyzetméteres Nemzeti Táncszínházat ZDA Zoboki Építésziroda tervei alapján a Millenáris Park E épületében, a volt GANZ művek egykori ipari épületéből alakították ki, új főhomlokzattal és előcsarnokkal. A beruházás munkái 2014-ben kezdődtek, a kivitelezésre kiírt legjobb pályázatot a ZÁÉV Építőipari Zrt. nyújtotta be. A beruházás összköltsége 4.6 milliárd forint volt. A beruházás során létrehoztak egy 368 főt befogadó nagytermet, 120 fős kistermet, két próbatermet, kamaratermet, valamint a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségeket és öltözőket. Az épületben helyet kapott még egy hangstúdió is, és egy szezontól függetlenül folyamatosan nyitva tartó kávézó. A napjaink legmodernebb technikai elvárásainak megfelelő, kifejezetten táncelőadásokra tervezett épület nagytermében speciális színpadot és mobil nézőteret alakítottak ki, Red Dot Design-díjas székekkel. A tervezők célja kettős volt: egyrészt kiemelni a meglévő ipari műemléképület erényeit, másrészt úgy alakítani át a teret, hogy az megfeleljen a táncszakma szerteágazó jelenlegi és jövőbeli igényeinek is. Az egybefüggő, pillérek nélküli előcsarnok felett kapott helyet a térben lebegő kisterem. A különleges mérnöki megoldásnak köszönhetően a terem csonka kúpként lóg be az előcsarnok fölé: a termet tartó 1500 tonnás vasbeton szerkezethez közel 200 tonna betonacélt építettek be, a tartók geometriáját finoman lekövető fa-álmennyezet pedig 13 ezer darab faelem felhasználásával készült. Fotó forrása: Hlinka Zsolt {igallery id=4799|cid=1011|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

A Közlekedési Múzeum új épülete

A Közlekedési Múzeum új helyszínén, a kőbányai volt Északi Járműjavítóban hirdették ki a nemzetközi építészeti tervpályázat eredményét, amelyre 13 magyar és külföldi pályamű érkezett, és az első díjat a világhírű amerikai Diller Scofidio + Renfro építésziroda "komplex, a terület ipari örökségét izgalmasan ellenpontozó, korszerű kiállítótereket és magas minőségű szabadtereket létrehozó" terve nyerte el. A Közlekedési Múzeum új helyszínén, a kőbányai volt Északi Járműjavítóban hirdették ki a nemzetközi építészeti tervpályázat eredményét, amelyre 13 magyar és külföldi pályamű érkezett, és az első díjat a világhírű amerikai Diller Scofidio + Renfro építésziroda "komplex, a terület ipari örökségét izgalmasan ellenpontozó, korszerű kiállítótereket és magas minőségű szabadtereket létrehozó" terve nyerte el. A kormány döntése értelmében a Közlekedési Múzeum régi városligeti épülete újjáépítését követően a Magyar Innováció Házának ad majd otthont, az ország egyik leglátogatottabb múzeumának számító Közlekedési Múzeum új épületét pedig a volt Északi Járműjavító Dízelcsarnokának bővítésével hozzák létre. A terület közvetlenül kapcsolódik az egykori járműjavító úgynevezett Eiffel-csarnokában már épülő Opera Műhelyházhoz. E két beruházás együttesen Budapest legnagyobb barnamezős kulturális városfejlesztése, amely a mintegy hét hektáron megvalósuló programjával alapvetően változtatja meg a Kőbánya és a belváros közötti jelenlegi rozsdaövezetet, és néhány év alatt új közösségi és kulturális központtá alakul át. A legkorszerűbb kiállítástechnológiával újjáépített üzemcsarnok különleges helytörténeti és építészeti emlék marad, ám ezzel a funkcióváltással véglegesen bekapcsolódik a főváros vérkeringésébe és Budapestet a nemzetközi múzeumi élet élvonalába helyezi. A pozitív változás a környező városrészek felértékelődését is magával hozza, ami hosszú távon előmozdíthatja Kőbánya egészének megújulását. További fontos cél volt, hogy a múzeum ne csak a családoknak szóljon, hanem szakértőknek is - jegyezte meg. Kristin Feireiss azt mondta: a nyertes pályamű egy olyan kiemelkedő alkotás, amely egyesíti egyetlen épületkomplexumon belül a történelmet, a jelent és a jövőt. A szintén zsűritag Pieter Jonckers, a belga nemzeti vasúti múzeum igazgatója úgy fogalmazott: a nyertes terv lenyűgözte őket, "bátorságot mutatott, nyíltságot, ambíciót, becsvágyat, valamint vízióval is rendelkezett". Budapest, Magyarország és a világ megérdemli ezt a múzeumot, amely "elképesztő, lélegzetelállító hely lesz" - jelentette ki. Képek forrása: Diller Scofidio {igallery id=4799|cid=1016|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Miért lelkesedünk 2019-ben?

Az Ambiente trend előrejelzéseit évről évre világméretű kutatások előzik meg. Az enteriőr dizájn fejlődését e trendek felismerése, a színek, stílusok, anyagok és az ezekhez társuló érzetek meghatározása nagyban befolyásolja. Mi ezért látogattunk el idén is a frankfurti Ambiente 2019 kiállításra. Az Ambiente trend előrejelzéseit évről évre világméretű kutatások előzik meg. Az enteriőr dizájn fejlődését e trendek felismerése, a színek, stílusok, anyagok és az ezekhez társuló érzetek meghatározása nagyban befolyásolja. Mi ezért látogattunk el idén is a frankfurti Ambiente 2019 kiállításra. Napról napra szaklapok, dizájnerek és influencerek kínálnak egyedi és a szüntelen megújulás szükségességét hirdető megoldásokat egy-egy felmerülő kérdésben. Egyre erőteljesebb azonban az a réteg, aki pontos célját megfogalmazva nyugalmat és tudatosságot keres a viszonylag gyorsan változó enteriőrtrendek között. 2019-ben azonban az Ambiente dizájner kutatói szerint létezik egy közös nevező, amely a fenntarthatóság – természetközeliség – újrahasznosíthatóság metatrendje lesz. Az Ambiente 2019 három nagyon fontos kategóriára osztott trendjei elsősorban azt mutatták be, hogy a közös nevezővel létrehozott eredmények milyen attraktívak és változatosak lehetnek. 1. Ízléses rezidencia A tökéletes szaktudással, kifogástalan kivitelezéssel, gazdag színekkel, érzéki anyagokkal, tiszta vonalakkal és tökéletes arányokkal létrehozott nyugodt, időtlen elegancia trendje. A kiválasztott kedvenc darabok egyszeri alkotások, pontos célok mentén készültek.Minden kifinomult, elegáns, árnyalt, érzéki, ugyanokkor nem szokványos. A legtöbbet használt anyagok a nemes fák, a bőr, abouclé, a bársony, a velúr és a porcelán. Felületekben pedig a színes üveg, a dombornyomott, csiszolt, strukturáltfa és fémfelületek kapnak központi szerepet. 2. Csendes, nyugodt környezet Természetes, diszkrét, puha, lágy, szemlélődésre hívó, nyugtató enteriőr. Egyszerűen szép környezet, ahol a természetes, egyszerű, egyben hasznos termékek kielégítik a nyugalomra és az őszinteségre vágyók igényeit,a lágy színek pedig hozzájárulnak a stresszmentesített otthonhoz. Az anyagok és a kreativitás tiszteletben tartása mind a tervezés, mind a gyártás során nagy jelentőséggel bír.A természetes alapanyagokatkísérleti modern és hagyományos kézműves technikákkal kombináltan dolgozzák fel. Az enteriőr jellemző textíliái a gyapjú, a selyem, a kender és a vászon, valamint a fa, kő, szalma, agyag és kerámia gyakran az újrahasznosítás eredményei. A környezet fenntartható, innovatív, egyszerű és őszinte.   3. Örömteli enteriőr A stylingnak ezekben az enteriőrökben óriási a szerepe: mint önkifejezés merész színkombinációkkal és a véletlenszerű felfedezés varázsával alkot. A homogenitásnak, egységességnek itt nincs esélye. A dolgok rendezetlen módon keverednek, és játékosan a változatosságot ünneplik kompromisszumtól mentesen és örömtelin. Minden színes, vidám, élénk, gondtalan, merész, kicsit őrült, játékos és spontán. A minták keveréke ugyanolyan szokatlan, mint az anyagok sokfélesége: a botanikai motívumok, a geometriai és a túlméretezett figurák, a vintage nyomatok, illusztratív kárpitok és az innovatívan újrahasznosított műanyagok frissítő és meglepő módon párosulnak.A környezet kreatív, sokoldalú, nem szokványos, illusztrált, virágos, mintás és élénk. Japanstyle szekció Külön figyelemre méltó volt a kiállítás Japanstyle szekciója, amely szokatlan anyagkombinációival, felületeivel szerkesztőségünket levette a lábáról! A japán kultúrából idén bőven töltekezhetett a közönség. Színekben az algaszínek (norizöld), a cseresznyevirág, a cseresznyefa vörösesbarna árnyalatai, az alumíniumszürke, a szénfekete, a yamabuki sárga és a khaki szilvaszín, felületekben a nori alga felületéhez hasonló préselt, fémesen csillogó tört felületek – különösen alumíniumból és papírból – hódítottak és vonultak végig a különböző szekciókon. A kiállítás kiemelt partnere India volt, akik egyedi kézműves technikáikkal készített textiljeikkel, fém és fonott áruival vonzották a látogatókat. A Mi Otthonunk kedvenc dizájnere Pravinsinh Solanki indiai formatervező volt, aki kézműves, ragasztás és illesztés nélküli fából faragott és hasított vállfáival lenyűgözött bennünket! Élmény volt a madarak inspirálta remekműveket kézbe vennünk!   {igallery id=4799|cid=1013|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}