Egy város, ezer élmény

Aki mostanában nem járt Győrben, el sem tudja képzelni, hogy az egykori iparváros ekkora változáson ment keresztül az elmúlt években. A megyeszékhely a folyók, az emberek, a kultúra és a sportszeretet találkozási pontja. A városvezetés elkötelezett munkájának köszönhetően rohamléptékben épül és szépül. Állandó attrakciói mellett számtalan izgalmas program ígér ezerféle élményt. Íme, egy kis ízelítő, 10 kihagyhatatlan látnivaló!

egyvarosezerelmeny 720

1. A barokk belváros legendái
A filmvászonra illő barokk belváros megismeréséhez érdemes idegenvezetést kérni, így rengeteg érdekességgel és legendával gazdagodhatunk. Megszervezésében segít a sétálóutca (Baross Gábor út) közepén tálalható, a Tourinformnak is otthont adó turisztikai Látogatóközpont.

2. A lőcsei fehér asszony
A Széchenyi tér a helyiek es a turisták kedvenc találkozóhelye, Közép-Európa egyik legszebb barokk főtere. A közelben, a Rákóczi Ferenc utcai régi városháza börtönében raboskodott Jókai Mór ismert regényhősnője, a „lőcsei fehér asszony”, Korponainé Géczy Julianna. 1715. szeptember 25-én a piactéren (ma Széchenyi tér) a tömeg szeme láttára fejezték le.

3. Tutajozás, sétahajózás a város folyóin
Győr a Rába, a Rábca, a Mosoni-Duna és a Marcal találkozásánál fekszik, a négy folyó szelíden körbeöleli a belvárost, kellemes sétákra csábítva partjukon. Sétahajózás, tutajozás közben a város látképében gyönyörködhetünk.

4. Kultúra minden mennyiségben
A Győri Balett fogalom, de kellemes esti program lehet egy jó színházi előadás vagy a Győri Filharmonikus Zenekar koncertje is, amit egy pompás vacsora követ valamelyik étteremben. A győri fesztiválforgatagban mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelőt: a Tavaszi Fesztivált, a Bornapokat vagy a Győrkőcfesztivált.

5. Nem csak autómániásoknak
Az Audi cég egyik legnagyobb győri gyára több mint 10 ezer embernek ad munkát. Az Audi Látogatóközpont által szervezett gyárlátogatáson az érdeklődők bepillanthatnak az autógyártás kulisszatitkaiba, végignézhetik, hogy miként válik menetkész autóvá egy csupasz karosszéria.

6. Romantikus séta a Káptalandombon
Egy kiadós séta a Káptalandombon, a Püspökvár kilátótornyából látható panoráma spirituális élményekkel tölti fel a látogatót. Itt áll a város legrégebbi épülete, a székesegyház, amely II. János Pál pápa 1996-os látogatása után bazilika rangra emelkedett. Olyan ereklyéket őriznek ezen a helyen, mint Szent László hermája és a Könnyező Szűzanya oltárkép.

7. Fehér bengáli tigrisek az állatkertben
A győriek nagyon büszkék az állatkertjükre is, ahol fehér bengáli tigrisekkel is találkozhatnak az érdeklődők. Látogassuk meg őket minél hamarabb!

8. Tudományos játszóház
A Mobilis Interaktív Kiállítási Központban garantált a többórás remek kikapcsolódás. 74 interaktív játék, látványos és szórakoztató kísérleti bemutatók, rendhagyó természettudományos órák várják a látogatókat 0-tól 100 éves korig.

9. Egy fröccs Jedlik Ányos emlékére
Igyunk egy jó fröccsöt valamelyik teraszon! Nemcsak azért, mert felüdít, hanem mert a győri bencés szerzetes, tanár és fizikus, Jedlik Ányos találta fel a szódavizet, amellyel – mindenki megdöbbenésére – a bort hígította egy legendás fóti szüreten. Tiszteletére Győrben évente Fröccsfesztivált rendeznek.

10. Kérdés számunkra, hová menjünk kikapcsolódni?
Naná, hogy a 2014 novemberében átadott Audi Aréna Győrbe! Váltsunk jegyet akár a győri kézilabdás lányok egyik fergeteges hangulatú mérkőzésére, akár valamelyik páratlan élményt nyújtó koncertre, a remek szórakozás mindenképpen garantált!

További információ: Látogatóközpont/Tourinform Győr, Tel.: 96/311 771, e-mail: gyor@tourinform.hu


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop