Egy kicsit mindenki pápai… Legyen Ön is!

Megelevenedő múlt. Pápa legújabb turisztikai attrakciója a teljes felújítás után közelmúltban megnyílt Esterházy-kastély, amely a belváros legjelentősebb műemléki épülete. Az ódon falak között megelevenedik a barokk kor, a látogatókat a „főúri család” tagjai kísérik végig a pompázatos termeken, bepillantást engedve a korabeli főnemesség hétköznapjaiba.

egykicsitmindenkipapailegyenonis 720

A gyönyörűen felújított terek időszaki kiállításoknak is helyet adnak, őszig a Herendi Porcelánmanufaktúra csodás alkotásai tekinthetők meg, a kézműves műhelyben mézeskalácsot és csoki bon-bont készíthetnek a vendégek, a játékbirodalomban pedig akár saját kastélyukat is megépíthetik a kisgyermekek. A kastély mögött húzódik – az ország legöregebb platánjaival – a Várkert, könnyű sétára invitálva.

Belváros, különleges látnivalókkal. A nemrégiben felújított barokk Fő tér és régi házai megkapó látványt nyújtanak, a belvárosi barokk templomok pedig ámulatba ejtenek. A közeli Kékfestő Múzeumban a Kluge-család egykori kékfestő műhelyének titkait fedezheti fel a látogató, a Pápai Református Gyűjtemények pedig nemcsak a híres kollégium egykori diákjainak – Petőfi, Jókai és a többiek – állít emléket, de egy 3000 éves, világviszonylatban is ritkaságnak számító óegyiptomi múmiát is bemutat.

Kikapcsolódás a Várkertfürdőben. A belvároshoz közeli termálfürdőt, strandot, uszodát és gyógyászati központot is magába foglaló 4 hektáros Várkertfürdő egyaránt szolgálja a családi szórakozásért, nyugodt pihenésért, testi-lelki feltöltődésért, aktív kikapcsolódásért és gyógyulásért érkezőket. A fürdő 3500 négyzetméteres vízfelülete, 18 medencéje, 7 óriáscsúszdája és gyermekpancsolói a család minden tagját várja.

A természet szépségei. A Hagyományok Hegyén található kilátóról akár az Alpokig is elláthatnak a kirándulók, az évtizedek után újra feltörő Tapolcafoi-forrás és a körülötte lévő tanösvény pedig a természet erejét és szépségét idézi meg a látogatók számára.

www.papa.hu


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop