Amit látnunk kell Kaposváron!

A szecessziós belváros – 2010-ben Magyarország legszebb főtere, főutcája lett a kaposvári. A virágos-szökőkutas, hangulatos sétálóutcán a barátságos helyiek között érdemes emelt fővel járni, hiszen 280 feletti a szecessziós jegyeket hordozó házak száma.

amitlatnunkkellkaposvaron 720

Deseda-tó – Kerékpárral is könnyedén megközelíthető a biciklisek, kirándulók és horgászok paradicsoma. A 245 hektáros Desedán hajózhatunk, a Fekete István Látogatóközpont bemutatja a tó élővilágát.

Arborétum – Kalanderdő – A Deseda-tó 26 hektáros arborétumának öt helyszínén négy érzékszervünket tehetjük próbára játékos formában, s egyből kiderül, valójában mennyire ismerjük a természetet.

Virágfürdő – Sokoldalú élményfürdőzés, frissítő szaunavilág, komplex gyógyászati, magas színvonalú uszodai és strandszolgáltatás várja a hűsölni vágyó kicsiket és nagyokat egyaránt.

Szentjakabi Bencés Apátság – Kaposvár legrégebbi műemlékét 1061-ben alapították, a templom felszentelésén Salamon király is részt vett. A romok mellett található kilátóból elénk tárul a Kapos völgye. Nyári estéken színházi előadásokat is tartanak itt.

Rippl-Rónai József – A világhírű festőóriás a város szülötte, utolsó éveit a ma is látogatható Róma-hegyi villájában töltötte. Megtekinthető legnagyobb iparművészeti alkotásának, az Andrássy-ebédlőnek élethű mása, a művész számos festményével együtt.

Szivárvány Kultúrpalota – 1928-ban moziként nyitott az art-deco stílusú, belül gazdag egyiptomi ornamentikával díszített mozi, amely napjainkban művészmozi és hangversenyterem.

Fesztiválok – Kaposvár egész évben programokkal vár: a farsang Csokonai Dorottyáját idézi, tavasszal összművészeti fesztivál tiszteleg Rippl-Rónai előtt, nyáron nemzetközi focifesztivál a fiataloknak, és a már világszerte ismert Kaposfest a kamarazene kedvelőinek.

Kávéházak, fröccsteraszok – Az ország 10 legjobb kávézójának egyike a sétálóutcai Stühmer Kávéház, a Noszlopy utcában pedig a fröccsözni, szórakozni vágyók találnak kellemes teraszokat.

Erdők ölelésében – Kaposvár az egyik legzöldebb nagyváros kétmillió négyzetméter zöldfelületével és a körülölelő zselici dombokkal. A zselici csillagoségbolt-park természeti ritkaság.

www.tourinformkaposvar.hu


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop