Nemzeti kincs és csoda Hévízen

A világon egyedülálló tavára és tradicionális hévízi gyógyászatára méltán büszke Hévíz, nem véletlen, hogy nemrég mindkettő a hungarikumok közé is bekerült. A barlangból feltörő meleg gyógyvíz különleges mikroklímát teremt szép környezetében, jótékonyan gyógyít számos betegséget, télen pedig egyedülálló élmény a gőzfelhős fürdőzés a természetben.

nemzetikincsescsodaheviz 720

A hévízi gyógyvízhez nemcsak a tóban, fürdés közben juthatunk, de a belvárosban kiépített ivókútnál meg is kóstolhatjuk, bensőnkre is kiváló hatású. Büszkeséggel tölthet el bennünket, hogy a hévízi orvosok által kitalált súlyfürdőt már világszerte alkalmazzák. Hévíz azonban nemcsak a betegségekre jelent gyógyírt, számos aktív kikapcsolódásra is lehetőséget ad. Kiépített kerékpárutak, nordic walking utak, senior játszótér és street workout játszótér, élő- és műfüves labdarúgó pályák biztatnak mozgásra. Az egregyi városrész kellemes sétára csábít, a látnivalókat csodálatos, szőlőtőkékkel szegélyezett út fűzi egybe. A település mindig is híres volt borászatáról, az egregyi pincesoron ma is végigkóstolhatjuk a jobbnál jobb nedűket, amihez a zalai konyha ínyencségeit is megkóstolhatjuk.

Pályázati támogatással megújulnak, megszépülnek a város történelmi emlékei: a római kori romkert már gyönyörűen parkosított, kívül és belül megújult a város Árpád-kori temploma, csodálatra méltóak a román kori keresztelőkút maradványai és a falakon lévő barokk freskótöredékek. Folyamatban van a római katona sírja felújítása, és hamarosan interaktív múzeum és Kneipp-ösvény várja a vendégeket.

A város pazar programokat is kínál ai idelátogató sokféle nemzetiségű vendégeknek: a zene, a tánc minden népet egybefűz, így hát számos a koncert, a komoly- és könnyűzenei bemutató, neves sztárok fordulnak meg a városban, mint Rhoda Scott, Miklósa Erika, a Száztagú Cigányzenekar, a Saragossa Band és még sorolhatnánk. A város közelgő borünnepe (augusztus 20. és az azt megelőző napok) ismét sztáresőt ígér. Mindezeken túl Hévíz környéke is gazdag látnivalókban: a Keszthelyi-hegység, a pompás keszthelyi kastély, Rezi vára, Zalaszántón a sztúpa egész évben kihagyhatatlan program és látványosság.

Várjuk Önt is, hogy közelebbről megismerje legújabb nemzeti kincsünket és csodánkat, Hévízt!

www.heviz.hu


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop