Aukciók a serházban

A debreceni Villás Galéria és Aukciósházban immár a 48-ik árverésre kerül sor ez év május 9-én, amely egy régi álom megvalósulásaként 1999-ben nyitotta meg kapuit. Szinte hihetetlen, de tizenhat éve ütötték le először itt a kalapácsot, a patinás, 1826-ban épült egykori serházban.

aukciokaserhazban 720

Családi hobbiból nőtte ki magát a vállalkozás, a tulajdonosok Villás János és Villás Jánosné Bagdi Ilona 1990 nyarán régiségbolt nyitásával kezdték meg üzleti tevékenységüket a Pacsirta utcán. Régiségekkel a ’80-as évek eleje óta foglalkoznak, gyűjtőből váltak sikeres műkereskedővé. A kezdetben üvegekből álló gyűjtemény festményekkel, bútorokkal és más műtárgyakkal bővült az évek során, s az egyre gyarapodó gyűjteményben feleslegessé vált néhány darab. Így született meg az üzlet gondolata.

A galéria az egyetlen talpon maradt vidéki árverezőház, közel félszáz sikeres aukcióval a háta mögött. Az aukciósház évente három árveréssel örvendezteti meg a régiségek, műtárgyak kedvelőit, amelyekre hónapokkal korábban kezdődik az anyaggyűjtés. Több száz tétel közül választják ki a legjobb darabokat, hogy a lehető legszínvonalasabb, legszebb anyag kerüljön a vásárlóközönség elé. Az aukciók kínálatában megtalálhatók XIX. és XX. századi neves magyar festők alkotásai, ezüst tárgyak, Zsolnay kerámiák, antik bútorok és szobrok is. Az árverések előtt színvonalas kiállításon tekinthetők meg a kalapács alá kerülő tárgyak. A nagy hazai érdeklődés mellett szép számmal vesznek részt külföldi műgyűjtők is az aukciókon.

Az aukciósház festmények, porcelánok, ezüst tárgyak, bútorok és egyéb régiségek adás-vételével is foglalkozik, a Bem téren található impozáns üzletben mindenki találhat magának egy-egy szívének kedves darabot. A vásárlók között az idősebb korosztály mellett egyre nagyobb számban térnek vissza fiatal gyűjtők is, hogy újabb patinás darabokkal gazdagítsák gyűjteményüket.

A GALÉRIA KÉT KIVÁLÓ CÍMMEL IS BÜSZKÉL KEDHET: elnyerte Az Év Üzlete díjat -ben, valamint a Magyar Újságírók Országos Szövetsége által -ban odaítélt, a művészetért sokat tevékenykedők munkáját elismerő Ezüst Mókus-díj is nagy elismerés.

villasgaleria.hu


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop