Nőies minimál

Zugló csendes patakparti részén kínált alkalmas környezetet a kis lakás egy rég vágyott nőies fészek létrehozásához. Magabiztos döntések eredményeként született meg a bájos otthon.

noiesminimal 720

Első látásra beleszeretett tulajdonosnője ebbe a zuglói másfél szobás földszinti lakásba. A csendes lakóparki környezet, a gondozott közös kertre nyíló nagy terasz és az ingatlan általános jó állapota felülírták az amúgy szűk terekre szabdalt 46 m2-es lakás hátrányait. A lehetőségek végesek voltak, az átalakítást minimális költségvetésből kellett megvalósítani.

Legnagyobb beavatkozás a konyha és a nappali közötti falszakasz egy részének eltávolítása volt, amely szerencsére nem igényelte a meglévő padlóburkolatok cseréjét. Az egybenyitás következtében egy világos és tágas nappali–étkező–konyha jött létre, amit a kertkapcsolatos tágas terasz ölel körbe. A megbízó egy nőiesen ízléses és kis terei ellenére is kényelmesen használható otthonra vágyott. Berendezésénél így elsődleges szempont volt, hogy stabil alapot képezzünk jól használható, de alacsonyabb árfekvésű bútorokkal. A hangulatot pedig különleges kiegészítőkkel tettük egyedivé. Ez jelenik meg a nappali rózsaszínű kinyitható kanapé, a pillangós Christian Lacroix dizájn párnák és a Mariska Meijers kisasztal kapcsolatában is. A konyha új magas fényű szürke frontú bútorzatot kapott, amit kecses, színben harmonizáló cementlap hatású csempével tettünk nőiessé. Az étkező letisztult vaspolcait fűszernövények teszik barátságossá. A sarokba táblafestés került, ami ügyes kezek segítségével színessé varázsolta a teret, ráadásul bármikor változtatható. A világos színek használatával törekedtünk a térérzet növelésére. Az eredetileg sötét tónusú falak hófehérekké változtak, és a háziasszony ízlését tükröző finoman nőies tapétáktól vidámság került az otthonba.

Szerencsére a fürdőszoba nem igényelt átalakítást, néhány praktikus tároló elhelyezése elegendő volt az ízléses és jól használható térhez. Ugyanígy az eredeti nyílászárók cseréjére sem volt szükség, minimális anyagi ráfordítással új kilincset és fehér színt kaptak, és a lakás hangulatához nem illő sárga katedrálüveg is fehérre változott. Az utolsó probléma már csak a szűk és sötét, ellenben igen hosszú előszoba maradt. Hátrányból előnyt kovácsolva a nagy falfelületre egy merész pixeles hatású dizájn tapétát választottunk, amely jókedvre deríti a belépőket. Alig három hónap alatt sikerült elérni a kitűzött célokat, és egy letisztult, finoman nőies, kellemes otthon jött létre.

  

Lakberendezői munkáimnál mindig a megrendelő személyisége és életformája a legmeghatározóbb. A belsőépítészeti tervezés szépsége és a szakmunkák irányításának kihívásai mellett feladatom legszebb része az otthonteremtés, amellyel ügyfeleim álmait valósíthatom meg.

noiesminimal portre

Csermely Réka
lakberendezés, styling


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop