Polgári lakás fiatalos miliőben

Valljuk be, mindnyájan szeretjük a csodákat. Szeretjük azokat a lakásokat, amelyekből a szemünk láttára születik új otthon. Ha pedig mindez nem magazinból másolt, hanem személyesen alakítgatott enteriőrré lesz, jó adag kreativitással, „csináld magad” lelkesedéssel, amit akár mi magunk is meg tudnánk csinálni, végképp a szívünkbe fogadjuk.

polgarilakasfiatalosmilioban2 720

Mindig olyan lakásra vágytam, amelyben sok tér van és nagy belmagasság. Imádjuk a nagy ablakokat és a sok fényt, ezért nem is használunk függönyt.” – fogad vendéglátónk, aki néhány éve lakberendezőként is keresi az új kihívásokat. Már az előszobában érződik a lakók vidám, minden nehézséget túlélő személyisége és a természetesség iránti vonzódása: újrahasznosított anyagból készített szőnyeg, vidám piros kiegészítők és rengeteg apró növény köszönti a látogatót. Érdekes kontrasztot hoz a régi és az új, a hagyományos és az egyedi ötvözete, amely leginkább a nappaliban érhető tetten: a régmúltat a nagymama idejéből átmentett fotelek és a jelenleg ágyneműtartóként használt hatalmas ódon utazóláda jelentik, míg az új kor termékeiként a lapos tévé és a modern vonalú kanapé jelennek meg. A hagyományos tárgyak új funkcióval való felruházására jó példa a három kis fejőszék, amelyek asztalként is kiválóan hasznosíthatók. A természetes anyagok szeretete mutatkozik meg a nappali egyedi, saját tervezésű lámpakompozíciójában és a szürke, eredeti gyapjúból készült szőnyegben, de ennek következménye az uszadékfából készült tükör is. Mindezek tökéletes harmóniában a nappali natúr és föld színeivel.

A konyha vidám, kicsit bohém, erőteljes színei gondoskodnak arról, hogy jól induljon a nap, és jó hangulatban is érjen véget egy kellemes vacsora után. Az étkezőasztal körüli székek szándékosan különböző formájúak és színűek. A színekkel való játék a konyha atmoszféráját meghatározó fűzöld hűtőszekrényben csúcsosodik ki leginkább, de a piros falon végigfutó fehér csövek is megfeleltethetők e a játékosságnak. Így válik a nyugalmat árasztó békebeli polgári lakás miliője igazán fiatalos, lendületes, modern világpolgár otthonává.

A nappaliból egyik oldalon a szülői hálószoba nyílik, ugyancsak természetes színeivel hozza el a nyugodt éjszakákat, ellenkező végén a gyerekszoba. Talán nem is kell hozzá sok magyarázat, de lerí róla: igen ügyes kezű és kreatív kis fiatalember a lakója…

Egy ilyen régi típusú belvárosi lakás esetében fel van adva a lecke a tervezőnek, különösen akkor, ha különböző okok miatt a lehető legkevesebb fizikai átalakítás végezhető el. Ilyenkor elsősorban a bútorokkal vagy a színekkel lehet játszani, variálni. Sokféle hatást alakíthatunk ki különböző kiegészítőkkel – lámpákkal, kaspókkal, faliképekkel –, amely lehetőségekkel ügyesen éltek is e lakás berendezése során.


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop