Urbánus, kozmopolita Harmónia

A hagyományőrző, romantikus Veszprémben urbánus, kozmopolita lakás született. A tervezők a belvároshoz közeli, modern ház környezete és a tulajdonos fiatalos, innovatív gondolkodásmódjából kiindulva alakították ki a tervezés koncepcióját. Funkcionálisan különlegesen osztott, mégis harmonikus otthon született.

urbanuskozmopolitaharmonia 720

Alakás fiatal tulajdonosa városközponthoz közeli, modern, zölddel körbevett társasházat választott első otthonának. Mivel kedveli a kontrasztokat, így alakult ki a kisvárosi élet nyugalmát és a fiatalos, utazó, világjáró, aktív, nagyvárosok nyüzsgésére nyitott lélek otthona.

Lakberendezőként három, az adott műszaki kialakításokhoz igazodó berendezési tervet készítettünk, s persze a vállaltakon felül egy negyedik változat is született, amely a maga módján formabontó volt. A megbízó ez utóbbi megoldás mellett döntött. A konyhát ez a változat különleges módon áthelyezte az eredeti helyéről, egybekötötte a hálószobával oly módon, hogy a konyhabútor befut a hálószobába, és gardróbként folytatódik. A bútor a későbbiekben – igény szerint – szétválasztható, és a két helyiség tolóajtóval is lezárható.

A modern lakások átlagos magasságától eltérő belmagasság, a vízszintes vizuális tagolás, valamint a poszter látképének perspektívája a tágasság érzetét kelti, és hangsúlyt kap az egybenyitott tér.

A lakás arányait tekintve a konyha nagyobb hangsúlyt kapott, s nem véletlenül: a fiatal tulajdonos örömmel és jól főz, szívesen lát vendégeket. A konyhához félsziget tartozik, ahol a főzőlap és a sütő, valamint egy bortároló kapott helyet, és asztal funkciót betöltő magasított pult csatlakozik hozzá – állítható magasságú bárszékekkel.

A színválasztást a fekete-fehér, szürke-taupe alap határozta meg, amelyet a piros szín mindenütt felélénkít. A piros karaktere meghatározó, különböző felületeken, eltérő anyagokon és textúrákon jelenik meg: csillog a mozaikcsempén, finom puha a szőnyegen és a díszpárnákon, és elegáns vonalakkal osztja a teret a falakon és textíliákon. A sötétítő függöny összeállításában diszkréten jelenik meg a piros selyemszalag csík egy vonalban a piros falfestéssel és a konyhai fényes piros mozaikcsempével.

A lakás nem nélkülözi a természetes fényeket: a nappaliban és a hálóban is hatalmas ablakok ölelik a tereket. Az elektromos kiállások a funkcióváltások miatt sok helyütt módosultak, és többszintű világítást alakítottunk ki. A nappaliba és a hálóba otthonos, meleg hangulatú világítótestek kerültek, a konyhába pedig erős fények. Gipszkartonba, bútorba rejtve szabályozható színnel mindenütt megjelenik a ledszalag.

A bútorok minőségét az anyaghasználaton és a bútorszerelvényeken, a funkcióhoz tartozó technikai felszereltségen kívül az esztétikum többletértéke, életstílust megformázó ereje egyaránt meghatározza. Az igényesen kialakított otthon dinamikát és szépséget visz a mindennapokba, az újdonság erejével hat a bútorok különleges összekötése, tükrözve a frissesség gondolatát.

  

A tervezés folyamata a megbízók életvitelének, stílusának figyelembevételével a néhány funkciót felvázoló, szabad, önkéntelen vonal megrajzolásától a gondolatok, asszociációk ábrázolásán át a részletek megtervezéséig terjed. Partnerkapcsolataink garantálják, hogy a megvalósításban első osztályú beszállítók és szakemberek vegyenek részt.

urbanikusalkotok

Eperjesi Zsuzsanna
Kovács-Lele Mónika
interior designer/lakberendezők


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop