Francia kapcsolat

Marylou Sobel ausztrál tervező elbűvölő, patinás télikertje láttán az ember azt hinné, hogy egy pár száz éves Provence- i házban jár, ám az eredmény nem más, mint jól sikerült felújítási munka Ausztráliában.

franciakapcsolat 720

Marylou Sobel gyönyörű, napsugaras otthonában az elbűvölő, régies ízű télikert láttán az ember azt hinné, hogy egy pár száz éves házban jár, ám az eredmény nem más, mint egy jól sikerült felújítási munkálat végterméke. A helyszín pedig nem Dél-Franciaország, hanem Sydney egy keleti külvárosa. Családi háza részleges átalakításánál Marylou a kert irányába bővítette a ház alapterületét: a régi konyha helyére egy franciás stílusú télikertet tervezett, vagy ahogy ő hívja, egy „szobát a kertben”, gyönyörű kilátással a medencére és a zöldellő, buja természetre. A benne helyet kapó ebédlő közvetlenül kapcsolódik a szinténmegújult konyhához. A megoldás zseniális, a télikert erős egységet alkot mind a külső, mind a belső terekkel.

A világutazó Marylou a világ több részén is tervezett már, de egyik kedvenc helye Franciaország, így inspirációjának nagy részét is innen meríti. Rusztikus alapanyagok, travertin padlólapok (mészkő), a vas ablak- és ajtókeretek, a gipsszel vakolt mennyezeten kilátszó fagerendák és a fém csillár mind -mind francia minta alapján került ide. A régi ebédlőasztal családi örökség, amelynek talpazatát Marylou egy asztalosmesterrel újíttatta fel, tetejét új tölgyfa asztallap fedi. A kifinomult stílusú télikert tükrözi az egész otthon hangulatát. „Azt szerettük volna, hogy a házba belépve egy más világban találjuk magunkat, és ez sikerült is!” – mondja elégedetten a tervező. A konyhában minden konyhai eszköz új, méretre készítettek a szekrények is. Az enteriőrt kiegészíti néhány személyes, nagyszülőktől örökölt emléktárgy, és egy régieset utánzó, ám vadonatúj kőmosogató. Ráerősítenek a karakteres Provence-i hangulatra a kanapékon elszórt párnák mintái.

  

Az ausztrál Marylou Sobel projektjei időtállók, kényelmesek, finoman keverik a vintage és az ikonikus, modern darabokat, színeket és textúrákat. A természetes kő, fa, fém gyakran előfordulnak enteriőrjeiben is.

franciakapcsolat portre

Marylou Sobel

www.marylousobel.com.au 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop