Duplex az újrakezdés jegyében

A négyfős francia család merészet lépett, amikor parányi párizsi lakásukat felcserélve Bordeaux-ba költöztek, ahol a Fusion D belsőépítésziroda csapata egy 19. századi, 210 négyzetméteres ingatlan felújításával tökéletes funkciójú, franciásan trendi otthont teremtett számukra.

duplexazujrakezdes 720

A teljes újrakezdés volt a célja a négytagú párizsi családnak, amikor Jeromine és Thomas két kislányukkal Bordeaux-ba költözött. A jobb életminőség és különösen egy sokkal tágasabb otthon megtalálása nem kevés kihívásnak bizonyult. „Párizsban egy parányi lakásban éltünk, és csak álmodni tudtunk a nagy terekről! Sokáig hezitáltunk a két nagyváros, Lyon és Bordeaux között, míg végül egy jó munkalehetőség kapcsán Bordeaux-ra esett a választásunk” – magyarázza Thomas. A házaspárt megérintette a centrum hangulata és az ingatlan eredetisége, ezért szinte első látásra beleszeretnek a régi, 1890-ben épült házba, amely a város központjában található. Hogy új éltet leheljenek a régi falak közé, a Ninou Etienne vezette helyi tervezőirodát, a Fusion D-t bízták meg a felújítással. Bár az épület a megvásárláskor lakható volt, jelentős modernizációra szorult. A kihívások között szerepelt a régi térelosztás újraszabása, és annyi fény beengedése, amennyit csak lehet. A házaspár néhány konkrét kérését leszámítva szabad kezet adott Ninou-nak. A színek létfontosságú szerepet játszanak a régi elemek hangsúlyozásában, mint a díszlécek, stukkók és más dekorációk. A lakás több pontján található míves, de sérült kandallókat is átfestették.

„Először megismertük a család igényeit: a tulajdonosok a földszinten több fényességre és egy funkcionálisabb konyhára vágytak, valamint egy plusz vécére és fürdőszobára, továbbá egy szülői gardróbot is kértek. A megvalósítást illetően azonban mindenről én dönthettem” – meséli Ninou. A 210 négyzetméteres duplexet tehát úgy kellett átalakítani, hogy az jól alkalmazkodjon egy teljesen hétköznapi család életmódjához. Összességében az átalakító munkák három hónapig tartottak, mindenfajta fennakadás nélkül. A földszinti és az első emeleti szobák teljesen megújultak, beleértve a kerti homlokzat módosítását, ahová egy nagy ablaküveget illesztettek be a szebb kilátás és több fény érdekében.

Ninou Etienne és csapata számára a vezérszál tehát az ingatlan korszerűsítése volt, megőrizve annak eredeti tulajdonságait. „Egy kicsit metaforikusan szólva fel kellett ébreszteni az alvó hercegnőt. Szerettem volna megtartani a bejárat eredeti cementlapjait, amelyek az ihletet adták a színpaletta létrehozásához. Három színmintát is használtunk, nem félek kombinálni őket. Ez egy olyan játék, amit kifejezetten szeretek.” – teszi hozzá Ninou. A Fusion D csapat koncepciójának köszönhetően a ház gyorsan világos és kellemes otthonná alakult, felnőtt és gyermek egyaránt szereti, élvezi az új környezetet, köszönhetően a lakás barátságos jellegének, a stílusos belső térnek.

  

A Fusion D belsőépítész-iroda egyedi, eredeti koncepciókban gondolkodik, respektálva a meglévő adottságokat. Ninou Etienne, az iroda alapítója szerint a legfontosabb egy otthon funkcionalitása és a maximális fény biztosítása.

duplexazujrakezdes portre

Ninou Etienne, agence Fusion D
www.fusiond.fr, facebook.com/FusionD33


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop