Kanadai történet skót felhanggal

A kanadai üzletember Torontóhoz közel, egy erdő mellett várásolta meg háromszintes házát. A fiatal Anna Duval belsőépítészt azzal bízta meg, hogy tegye a lakótereket meleggé és barátságossá, és nem véletlenül keverednek skót stílusú textilek modern dekorációs elemekkel.

kanadaitortenetskotfelhanggal 720

Az Ontario-tó melletti Pickering városban álló ház tulajdonosa egy kanadai gyógyszeripari üzletember, aki az interneten talált rá Anna Duval-ra, a fiatal orosz lakberendezőre. Anna hosszú évekig élt Franciaországban, Budapesten is két évig tanult, végül Kanadában telepedett le. Hazánkról is szép emlékeket őriz, számára azonban mégis Párizs a világ legszebb városa. Mind a mai napig aktívan dolgozik ezekben az országokban, az utazás a mindene. Munkáját illetően nagyban táplálkozik a francia építészeti, kulturális elemekből, és Kanada multikulturális sokszínűségében is szeret részt venni, szélesítve szakmai horizontját. „Az ügyfél ízlésének, igényeinek a jó megközelítése fontos szerepet játszik egy sikeres projektnél” – véli. Ebben a munkájában a lakástulajdonos egy elegáns, skót gyökereire is utaló, mérsékelten férfias lakásbelső kialakítását kérte tőle. „Már amikor először beléptem a házba, valamiféle pozitív energia járta át a lelkem, amely úgy éreztem, végig, a projekt befejezéséig támogatott” – meséli Anna, aki mindössze hat hónap alatt el is készült a munkával. A Pickering ház egy erdő mellett, nyugodt, csendes környezetben fekszik, ami plusz ihletet adott a tervezőnek.

A százötven négyzetméteres, háromemeletes ház első szintje a bejárati rész, a másodikon találhatók a főbb helyiségek, mint a nappali, egy iroda, konyha és étkező, a harmadikon pedig három hálószoba és egy fürdőszoba. A legnagyobb tervezői kihívást az jelentette, hogy a mindössze három éve épült házat régiesebb érzületűvé kellett varázsolni. Mindezt úgy oldotta meg a lakberendező, hogy a lépcsőház közeli falat téglával borította, a lépcsőt pedig feketére festette. A régies stílusú bútorok és kiegészítők nagy részét egy amerikai márka, a Restauration Hardver gyűjteményében szerezték be. „Az ügyfélnek tetsző klasszikusabb formákkal, szimmetriával és a hagyományos bútorokkal való tervezés nagy kihívást jelentett egy olyan modern tervezőnek, mint amilyen én vagyok” – vallja be Anna. Tanácsára döntöttek úgy, hogy nem viszik túlzásba a skót motívumokat, elsősorban a lakástextilek töltik majd be e funkciót. A hagyományos, klasszikusabb lakásbelső tökéletesen illeszkedik a váratlanabb, meghökkentőbb elemekhez, mint például a nappali krémszínű, bámulatos alakú bársonyfoteljei, a kandalló fölötti fából faragott szarvasfej, vagy a földszint Union Jack nyomtatású komód. A házban puha földszínek, szürkék és bordók dominálnak, s akárcsak egy üveg vörösbor, az egész enteriőr nyugodt légkört sugároz.

  

Mottója, hogy egy jó belső tér kialakításához nem elég a pontos tervezés, ugyanolyan fontos az ügyfél meghallgatása, a vele egy hullámhosszon való gondolkodás. Házait, apartmanjait, szállodák és éttermek enteriőrjeit a legnagyobb pontossággal szabja ügyfeleire.

kanadaitortenetskotfelhanggal portre

Anna Duval
www.annaduval.com


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop