Kényelem ausztrál módra

Az ország legszebb strandjaként elhíresült Bondi Beach-től egy kőhajtásnyira áll Marylou Sobel lakberendező antik és modern elemek összjátékától izgalmas kétszintes családi háza. Időtálló komfort klasszikus és eklektikus stílusban.

kenyelemausztralmodra 720

Az elmúlt 25 évben Marylou Sobel számos gyönyörű otthont tervezett már, amelyekbe a lakberendező mindig beleadta szívét-lelkét. Időtlen enteriőrjei nem szűkölködnek karakterben sem. Sokat utazik Európa-szerte, az elmúlt nyáron Angliában és Hollandiában is nyaralt, a szakmájához szükséges inspirációikat nagyrészt innen gyűjti. Nem csoda hát, hogy az Ausztrália talán legnépszerűbb tengerpartja közelében álló saját kétszintes családi háza stílusában nem szűkölködik európai vonásokkal. A ház az elmúlt két évtizedben két jelentősebb felújításon is átesett, de ezeket a nagyobb munkálatokat leszámítva, ha másból nem is, szakmai ártalomból Marylou folyamatosan frissíti egyegy új bútordarabbal, elegáns kárpittal. Szembetűnő, hogy szereti a szép textileket, kényelmet. Enteriőrjei hangulatát a kiegészítők és művészeti tárgyak kissé eklektikusabb, vibráló kollekciója és a klasszikusabb stílusú bútorok naturális színpalettájának kettőssége határozza meg. „Vannak francia antik tárgyaim, festményeim, amelyeket az évek során gyűjtöttem össze: szekrények a nappaliban, komódok az előszobában, konzolasztalok, bortartók, hogy csak egy néhányat említsek.” – meséli.

Az eredetileg szűkebb konyhát kibővítette, teret adva egy nagyobb konyhaszigetnek, amit ebédlőasztalként és vendégek fogadásához is gyakran használ a család. Ezen kívül több régi tömörfa- asztala is van a ház más-más pontján. Ami a padlót illeti, a korábbi vöröses terrakotta padlólapokat az egész házban francia mintázatú travertin mészkő burkolólapokkal váltotta fel. A külső verandán, a medence mellett, a fürdőszobákban, konyhában, előszobában és a nappaliban is egységesen ez a burkolat fut végig. Ezt az elefántcsont színű padlólapot a hálószobákban és a nappaliban a nagyobb komfort kedvéért klasszikus buklészövésű szizál szőnyegek fedik le, mintegy felmelegítve hidegségét.

Az új kedvenc, a széles teraszhelyiség mintegy a belső terek folytatásaként megnagyobbítja a nappalit. A falak természetes kőszíne az egész házban tovább fokozza az egységesség érzetét, a főfalakat itt-ott díszes tapéták díszítik, a fürdőszobában is. A lakberendező legnagyobb profizmussal berendezett otthonából csakúgy sugárzik a nőies harmónia és nyitottsága mindenre, ami szép.

  

Az ausztrál Marylou Sobel projektjei időtállók, kényelmesek, finoman keverik a vintage és az ikonikus, modern darabokat, színeket és textúrákat. A természetes kő, fa, fém gyakran előfordulnak enteriőrjeiben is.

kenyelemausztralmodra portre

Marylou Sobel
www.marylousobel.com.au


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop