Csodatevő kertek

A kínai lakberendezési tudomány nemcsak lakásainkat, de zöld környezetünket illetően is ellát bennünket hasznos tanácsokkal. segítségével akár kertünket is ideálissá varázsolhatjuk, néhány apró trükköt követve.

 

 

A szemlélet követői úgy tartják, a kertnek éppúgy megvannak a maga területei, mint a lakásnak. Bizonyos égtáj a család, a barátok, egy másik a karrier, megint más a szerelem, házasság, és végül egy az egészség fenntartásáért felelős.

 

 

Mágia vagy valóság?

 

A kert megtervezésénél és kiépítésénél mindössze néhány apró tanácsot kell követni, és máris gyökeres változás állhat be életünkben. Így például az egyenes kerti utakat cseréljük kacskaringósakra, mert az a hosszú életet jelképezi, illetve vetíti előre. A folyó víz – így a patak, szökőkút vagy csobogó – gazdagságot és erőt sugároz, míg az állóvíz, azaz a tóban, illetve medencében lévő, sikert juttat a lakóknak (ha ez utóbbiba néhány aranyhalat is telepítünk, még tovább fokozhatjuk a hatást).

Színelmélet
A kerten belül minden területhez bizonyos színek is társulnak. Dél a hírnévért felelős, ezt a narancsos, vöröses színek segítik. Délkelet a gazdagság szimbóluma, melyet a vörös, zöld, kék és bíbor színek támogatnak. Kelet az egészség területe, a barnás és zöldes színek fokozzák hatását. Északkelet a tudás övezete, ennek színei a fekete, a kék és a zöld. Az északi irány a karrier uralkodója, ezt szintén a kék és fekete, illetve a fehér színnel lehet ösztönözni. A másokon való segítés az északkeleti irányban ered, ezt feketével, szürkével és fehérrel kell előrevinni. A gyerekek és a házi kedvencek jólétét, illetve meglétét a nyugati sarok erősíti, a fehér, illetve az ezüst szín közreműködésével. A szerelem és házasság sarka a délnyugati, ezek fellendítéséért a vörös, fehér és rózsaszín árnyalatok tesznek a legtöbbet.

Virágnyelv
A virágokat tetszés szerint bárhova elültethetjük, akár cserépbe, akár a puszta földbe, de ha életünk valamely területét fel akarjuk lendíteni, kövessük a feng shui utasításait. A virágok közül mindegyiknek van valamilyen jótékony hatása, mint például a búzavirág segít az egyensúlyteremtésben, a jázmin a baráti viszonyokat rendezi. A magyal és a piros muskátli gazdagságot hoz, a gyermekláncfű megóv a betegségektől, a fehér muskátli nyugtatóként hat. A tulipán erősíti a szerelmet, a begónia és a sárga nárcisz pedig stabilizálja a párkapcsolatokat. Az optimális kertrendezéshez mindenképpen legyen valamelyik a következő virágokból: orchidea, lótusz, begónia, krizantém, magnólia.
Gyümölcsterápia
Az alma, a szilva, a sárgabarack a termékenységet segítik. A körte hosszú életet és sok pénzt hoz a házhoz, a szilva életerőt és hosszan tartó fiatalságot ad, a narancs pedig szerencsét és boldogságot hoz a tulajdonosoknak.

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop