Szappanbuborék

Fürdetés. A baba megszületésével egy szertartásos, varázslatos esti program a családoknál. A legelső feladat, amire önként és dalolva vállalkoznak az apukák is. Aztán később szintén ők járnak élen az együtt fürdésben, az együtt fröcskölésben, bezzeg a bilire szoktatás, a takarítás a mamákra marad.

 

 

Az újszülöttek fürdetéséhez elengedhetetlen eszköz a babakád, amelyet állványon akár a szobába is bevihetünk, de jobbára a nagykádba süllyesztve használjuk. Praktikus kitámasztókat árulnak hozzá műanyagból, amelyekre felfektetve a baba anélkül is kényelmesen és biztonságosan fekhet pancsolás közben, hogy nekünk ügyelnünk kellene a megfelelő testtartására.

 

 

Az iskoláskorig azonban elengedhetetlen kellék a kádban a csúszásgátló szőnyeg vagy tapadókorongok, amelyeket a legkülönbözőbb mintákkal árusítanak. Fürdőszivacsként vagy fürdőkesztyűként sok a figurális kellék, mégis a legjobb a kifejezetten babáknak készült tengeri szivacs, amely nem túl kemény és jól kézre áll.

 

 

A vécére szoktatás könnyebben megy, ha a mesebiliről mesedeszkára tud átpattanni a gyerek. A kicsik legjobban a színes, szivaccsal párnázott ülőkéket kedvelik. Az önálló vécézéshez vásárolhatunk fellépőket, mint ahogy a kéz- és fogmosáshoz is helyezhetünk a mosdó elé műanyag sámlit.

 

A hideg ellen csempefűtéssel védekezhetünk. Ha ez elmaradt a burkoláskor, használjunk jól szellőző gumiszőnyeget vagy kádkilépőt, de utóbbi alá feltétlenül helyezzünk csúszásgátló hálót.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop